fredag 13 juli 2012

Att dö av långa flygturer

På den dödsorsaken tror Eva Rausings mamma. Dotterns långa flygningar mellan Kalifornien och London förvärrade hennes hjärtproblem.

Hon dog av detta säger mamman, inne i förnekelse över vad som har hänt hennes dotter. Och med ett uppenbart behov av att ha något att beskylla.

Flygningar, långa sådana, är praktiskt att ta till. De hittade också dotterns pacemaker, säger mamman. Pacemakers är inopererade. Ja det var säkert den som fallerade. Låt mamman tro det! Hon behöver det i denna stund. Annars är det så att långvarigt bruk av kokain orsakar hjärtproblem.

Pengar hjälper inte människor. Inte ens miljoner eller miljarder, när de är förvirrade från början. Som sådana framstår både Eva Rausing och Hans Kristian Rausing, hennes man. Han som sökte sig till Indien och ville bli frälst eller upplyst, men som kom hem som knarkare.

Livets mening handlar inte om att åka till Indien. Inte heller om att knarka. Men det kan rika människor tro. Kanske var detta det bästa Eva Rausing kunde göra med sitt liv, att dö nu för att visa på att det inte hjälper med en förmögenhet.

Prins Charles har skyddat henne, också när hon tog med sig knark in på amerikanska ambassaden. För hon var en så stor donator, en så givmild människa till andra som var beroende av droger. Hon fick inte något fängelsestraff för detta uppenbara brott. Prinsen visste vad han talade om, för han har sett hur överklassen också går ned sig i droger.


Varför gör de det? När de har allt? Åtminstone enligt myterna om vad som gör livet värt att leva. Livets mening handlar inte om pengar, makt eller sex, vilket brukar vara vad vanligt folk tror. Det är en missuppfattning. Och kokain och crack är genvägar till något som kan verka som upplysning. Ett skutt från andra chakrat till det sjunde eller åttonde. Ett välmående, som avbryts av vanföreställningar, där kryp invaderar kroppen och andra paranoida onämnbara otrevligheter.

Att knarka och missbruka är en väg till något, som människor kan uppleva ändå, en himlastormande lycka som verkar ouppnåelig eller för besvärlig att ordna för dessa drogare. En enkel utväg är missbruket för miljonärer eller miljardärer som redan har allt, men som vill förflytta sig till himlen med hjälp av giftiga substanser. Pengarna ordnar allt.

Kokain har länge varit innedrogen bland kändisar. Den var det redan på 80-talet, ett sätt att förflytta sig och bli höga, utan att det märktes så mycket. Ett kollektivt intresse. Det tar aldrig slut så länge Sydamerika bistår världens knarkare. Och det ser ut som en genväg till ännu mera makt, sex och pengar. 

Eva Rausing efterlämnar fyra barn: en flicka 17 år, en pojke 15 år, en flicka 13 år och en pojke 11 år. De har kvar sin far. Och sina farföräldrar. Barnen går i skola i närheten av där farföräldrarna bor. Jag hoppas dessa barn förstår mer av livet än föräldrarna.

Här har jag tidigare skrivit om kändisar och kokain.  Och här är min artikel på Newsmill om bland annat Spendrups arvtagare, som också dog av detta. Det var uppenbart redan från början. Pengarna kom från en stiftelse i Lichtenstein precis som i detta fall. Ordnat av skattetekniska skäl. 

Släkten Rausing lämnade sitt hemland Sverige och flyttade till England för att undkomma skatter. De gav upp sina rötter för pengarna. De ville hellre vara miljardärer. Var det värt det?

12:34 Nu misstänks Hans Kristian för mord på sin hustru. Tragiskt! Kan vara ett sätt att hålla honom kvar längre än 36 timmar som anhållen. Tills de vet vad frun dog utav. Dödsorsaken är fortfarande oklar eftersom hon låg död så länge.
15.7.2012
Och Evas syster Be var där i London och stod och bankade i en vecka på hennes sovrumsdörr. Tillsammans med sin dotter Autumn. De messade och skrek för att Eva skulle öppna. Till sist åkte de tillbaka till USA. Detta var i början av juni. Finns det inga låssmeder i London? Om det hade varit min syster hade jag tagit en yxa och haft sönder dörren. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar