tisdag 31 juli 2012

Bomber och granater

Det var bomblarm i dag i Oslo. Stort pådrag, en bomb under en bil, som skulle in till amerikanska ambassaden. Föraren gripen. Det tog ett par timmar med yrande reportrar på gatorna och alla TV-bolag inkopplade innan polisen kunde lugna allmänheten.

Det var en attrapp, kvarglömd efter en övning, som amerikanarna hade haft. Visst vem som helst kan bli såsig i huvudet när temperaturen stiger över 20 grader, som den ju brukar göra på sommaren och juli är en slö månad. Men ändå. Vem glömmer en "bomb" under en bil?

Ja, ja inget ont som inte har något gott med sig. Nu fick hela Oslo en övning inför nästa allvarliga situation. För visst blir det en sådan. Någon gång. Men borde inte amerikanarna betala detta?
1.8.2012
En ursäkt kostade de på sig trots allt. 

4 kommentarer:

 1. Kanske norrmannen borde betala amerikanarna for ... "utbildning" :) ?

  Henrik i Texas

  SvaraRadera
  Svar
  1. Øyvind S. (Oslo)31 juli 2012 kl. 19:39

   Med all respekt, norrmännen har god utbildning i dette allerede, Henrik. For øvrig takket ambassaden politiet per telefon for innsatsen i dag - jeg tror de kjenner seg like trygge som vi (i Oslo).

   Radera
 2. Øyvind S. (Oslo)31 juli 2012 kl. 19:19

  Jeg får to kjenslor i denne saken: 1) Jeg kjenner meg trygg på at politiet gjør de nødvendige grep i slike saker, men 2) Jeg tror alle i Oslo (kanskje hele Norge) fikk assosiasjoner til 22/7-2011 og ble litt redde. Derfor er en beklagelse fra USA helt på sin plass.

  SvaraRadera
 3. Oyvind,
  Du har helt ratt angaende associationerna till 22/7 2011. Min kommentar var lite okanslig maste jag medge.....

  Henrik i Texas

  SvaraRadera