onsdag 18 augusti 2010

TV4 gav Lasse Bengtsson miljonfallskärm

TV-profilen Lasse Bengtsson är 58 år gammal och landar mjukt rent ekonomiskt när han nu lämnar TV4 och åker till Kabul och Afghanistan. Han får drygt 1,3 miljoner enligt ett avtal med TV4.

Själv säger han att fallskärmen är nödvändig för anställningen i Kabul hos Svenska Afghanistankommittén är osäker. Det är en provanställning på sex månader. Sedan vet ingen hur det går.

Han själv säger dock att han hoppas stanna längre än så. Ifall han skulle sluta efter dessa månader skulle han stå utan inkomst så fallskärmen är en buffert. På TV4 hade han förra året omkring 56 000 i månadslön.

Hunden Wilma, som fanns med i rutan är död sedan två år och barnen är vuxna. Dessutom har han och hans fru skilt sig. Så det passade att gör en liten äventyrlig avstickare till det krigiska Kabul.

Men det är alltså inte säkert att han stannar kvar. Han anmälde sitt intresse för avgångsvederlaget redan i våras. Han har jobbat 19 år på TV4.

2 kommentarer:

  1. Ann Helena!

    Intressant, Lasse Bengtsson får alltså ungefär lika mycket i avgångsvederlag som Sven Otto Littorin. Trots att han bara har hälften så mycket i lön. Varför får kändisar och politiker avgångsvederlag? Det får ju inte vanligt folk som säger upp sig!

    SvaraRadera
  2. Stor skillnad dock på saken. För när företag vill dra ned så ger de ofta sådant här. Det brukar då vara ett erbjudande till alla, eller som i det här fallet för folk över 55 år. Jag har själv fått det från DN. Min sambo har också fått det någon gång. Det är billigare för företagen att ge detta i nedskärningstider och att sedan anställa yngre när det går igen. Till lägre löner.

    Politiker är dock en annan femma. De får ju våra pengar och kan få detta i åratal. Gudrun Schyman har kostat oss skattebetalare flera miljoner. Jag antar att hon får ut sin lön från skattebetalarna fortfarande omkring 380 000 per år. Dock ska det sänkas mot annan inkomst.

    SvaraRadera