torsdag 22 juli 2010

Förlorat förtroende för Newsmill

Denna sajt som ska vara en ifrågasättande och diskuterande sajt har i dag i kolumnen senast aktiva enbart anonyma medlemmar som kör med reklam för diverse skumma produkter.

Detta kan uppenbarligen Newsmill inte göra något åt. Jag och andra har frågat vad som har hänt. För inte så länge sedan gick det att kommentera och denna kommentar syntes då i denna kolumn, men numera är den övertagen av människor som gör reklam, som sagt. Och den kolumnen står stilla. Och på våra frågor om vad som har hänt finns inga svar från redaktionen.

Ett litet fönster är öppet varje natt på morgonkvisten och då släpps nya reklamare in. Är detta med redaktionens goda minne? Har redaktionen gett upp och tycker att det ska vara så.

Inte heller kolumnen mest besökta rör på sig. Bara i ett litet tidshål per dygn. Personligen tycker jag att dessa kolumner kan tas bort. Det skapar bara misstro mot vad sajten håller på med.

Inte heller fungerar siffrorna på de olika personliga sidorna. Det går inte längre att se hur många som besöker och inte heller finns det korrekta siffror på antalet besökare per artikel.

Stora problem Newsmill och dessutom står sajten still och stampar i sammanlagt besökarantal. Kris i butiken med andra ord. När kommer nedläggningen?

14 kommentarer:

  1. Newsmill är ju egentligen bara en Internetbaserad papperstidning, med vilket jag menar att Newsmill endast är en relik från en svunnen tid (likt papperstidningarna). Kommenteringen verkar ske på nåder och sajten har långt till det fria Internets alla fördelar. Newsmill kommer sannolikt att dö sotdöden likt Sveriges alla papperstidningar - åtminstone på sikt!

    Det var i och med att Newsmill började ta bort och sedan refusera/censurera inlägg från inopportuna dock namnkunniga skribenter, samt hårt moderera liknande inlägg som Newsmills saga var all. (Somliga av dessa återfinns på newsmilld.wordpress.com) Det är alltså bara en tidsfråga innan Newsmill är en marginaliserad webbplats utan att väcka större intresse, på sin höjd renderar den en gäspning.

    SvaraRadera
  2. Jag har inte skrivit där sen första juli. Har frågat på deras blogg varför det inte funkar men inte heller fått något svar. Det var kul i början men nu börjar det likna för mycket etablerad trattmakt tycker jag. Få se om jag skriver något mer.

    SvaraRadera
  3. Cavatus: du är på g i dag märker jag.. tror du sd kommer in i riksdagen? Och att de får egen majoritet?

    SvaraRadera
  4. Helena: Etablerad trattmakt, så är det och snabbt som sjutton gick det också men det borde vara tekniska problem tycker jag mer än något annat. Hur svårt kan det vara att få bort anonyma reklamnissar och fixa sajten så att den funkar? För dyrt att uppdatera? Så Bonnier och Proventus med Robert Weil har inte råd? Robert Weil fick HM Konungens medalj 2008. Vad har han gjort med alla pengarna han tjänade på IT-kraschen 2001, förlorat dom under förra året? Robert Weil är för antirastistiska eller pro-judiska projekt och det stämmer kanske inte med framtoningen på Newsmill.

    DN och Resume på nätet som också ägs av Bonnier länkar flitigt till Newsmill, men det verkar inte hjälpa.

    SvaraRadera
  5. Som jag ser det så är sajten utsatt för sabotage. Det sägs ju att framtidens krig kommer att utkämpas på nätet. Så det här är väl ett litet gängkrig i all stillhet.

    SvaraRadera
  6. Helena: Kan vara så, men det får vi inte veta... tyvärr så håller de tyst. Men vi som skriver där vore bättre betjänta av att veta något. Gängkrig? Mellan vilka då i så fall? Proventus tröttnade på Expo, som också fick sponsring i början. De kan väl ha tröttnat här med.

    Newsmill kan inte vara någon bra affär. På nätet bär sig knappt någonting så det måste förmodligen väljas vad som ska vara kvar. Är Newsmill ett flaggskepp där? Grabbarna har själva investerat i detta och vill väl fortsätta...

    SvaraRadera
  7. Och nu ströks den här kommentaren, som jag hade skrivit. Så man får inte klaga på forskare heller? Fy så politiskt korrekt denna sajt har blivit:

    Dagens sommarpratare i P1: Andra civilisationer känner redan till vår existens
    Tänk att också forskare är så inskränkta så att de inte kan låta bli att projicera mänsklighetens tillstånd på eventuella andra varelser i universum.

    De enda utomjordningar som finns på vår egen planet är de som har skapats där ute i stjärnorna för vi är alla gjorda av stjärnstoff. De atomer vi innehåller har inte kunnat uppstå någon annanstans än i unversums egna stjärnfabriker.

    Och hur vore de om vi ett enda ögonblick kunde titta upp på stjärnhimlen och inse att vi har del i detta? Vi är inte en liten smula i universum, som är avskilt från resten. Alltsammans hänger ihop.

    Men naturligtvis är det alltid kul att rita upp Stjärnornas krig en gång till. Det finns dock lite klokare människor, som har insett att krig och elände är något vi skapar själva. Det kommer inte utifrån rymden.

    Men självklart är det alltid lönsamt att måla upp en scenario där antingen utomjordingar anfaller eller jättemeteoriter ramlar ned på jorden och tar kål på oss alla. Hur ska vi klara oss?

    Den grundläggande inställningen i alla sådana scenarior är att livet alltid tar slut. Gör det så? Är det inte en fyskikalisk lag att energi inte kan förstöras eller dö? Bara omvandlas. Och vad händer då med atomerna i våra kroppar eller den energi vi innehåller när vi dör? Försvinner det ena eller det andra?

    Stephen Hawking och andra forskare kan ha IQ nog att ta till sig matematiska och fysikaliska formler, men uppenbarligen inte ha någon känslomässig eller social intelligens. De ser andra som fiender. Och räcker det inte med konflikterna på jorden så kan man naturligtvis alltid hitta fler motståndare i rymden. Osynliga och icke hittade ännu förstås.


    Vilket paradigm ingår detta tänkande i och varför ska vi alla befinna oss där ständigt? Och varför skulle andra varelser i unversum göra det?

    Och de flesta människor på jorden lever i fred trots att vi är fler än någonsin på denna planet. Så hur stämmer nu det där synsättet? Kanske är det något slags fel på det? Det kanske enbart omfattas av människor, som är ute efter makt och pengar? Kan det möjligen vara så?

    Och dessa människor finns eventuellt bland forskare såväl bland andra makthungriga på den här planeten. De kanske ropar 3-åringens skrik "jag vill ha" fast med lite tjusigare formuleringar, för de har aldrig kommit längre än så i sin utvecklingen.

    SvaraRadera
  8. Och nu har jag suttit och plockat bort reklamkommentarer från mina blogginlägg... på Newsmill... jättetrist.

    SvaraRadera
  9. Nu igen har jag suttit och plockat bort ännu fler reklamkommentarer, på vartenda blogginlägg på Newsmill och anmält samtliga. Plus mejlat till Leo och frågat hur länge detta ska pågå.

    SvaraRadera
  10. Jag undrar också vad som har hänt med Newsmill. Vi är ett gäng som hade fått (trodde vi) okej från DN på en debattartikel. De satt på den en vecka och refuserade sedan med motiveringen att det pågår så mmånga debatter om det här färdigt. Okej tänkte vi. Newsmill nästa. Men de refuserade den i morse med motiveringen att vi hade otillräcklig anknytning till ämnet. Fem debattörer som alla vevat på om sexköpslagen. Samma sak hände dagen innan med en annan artikel jag har skrivit om sexköpslagen. Jag har ju skrivit om den förr på Newsmill och jag har aldrig tidigare fått något jag skickat in refuserat. Gömt i mängden, ja, men inte refuserat... Det jag undrar då är om problemet är att vi tycker fel? Det kanske inte bara är opinionsbildning utan opinionsstyrning man ägnar sig åt? Sedan undrar man också vem som styr och vem som är på semester?

    Vi gjorde hur som helst en bloggvägg, så den som vill bedöma artikelns kvalitet kan gå hit:
    http://helenavonschantz.blogspot.com/2010/07/det-bidde-inte-dn-det-bidde-en.html

    SvaraRadera
  11. Helena: PM är på semester vad jag vet... och Leo är mer i mittfåran. Han skulle ha publicerat en artikel jag skrev om problemen ute i förorterna och hade gjort ut och allt, men sen backade han. Kanske har dom fått en överrock nu i valtider? Nåt konstigt är det iaf och i er artikel så tycker ni väl inte "rätt" saker?

    Jag tror sajten upplever sig stå för demokrati och att den nu är hotad. Alltså demokratin i Sverige. Bonnier och Proventus vill säkert styra i dessa valtider. Trist är det att det inte längre finns något fritt ord, utom för reklamarna då. De har folk som sitter och detaljgranskar kommentarer, men uppenbarligen ingen som håller rent från reklamare.

    SvaraRadera
  12. Ann Helena, tack för infon. Mittfåran är väl knappast rätt väg att gå om man vill ha läsare. När det gäller sexköpslagen är min gissning att Karin sitter i förarsätet. Hon är säkert för sexköpslagen och vill kanske inte ha för många inlägg mot den.
    Men oss bloggare är det ingen som styr än så länge. :)

    SvaraRadera
  13. Helena: Jo visst det finns en vridning mot extremfeminism på sajten för att Karin är med... tyvärr, men det är där vi som samhälle fortfarande befinner oss, mycket märkligt tycker jag nästan 40 år efter att jag lämnade Grupp 8.

    SvaraRadera
  14. Ann Helena! Visst tror jag att SD kommer in i riksdagen! Jag är säker på det! Ju mer det brinner i förorterna, ju mer bilar som bränns upp och ju mer skottlossning det är på öppen gata, desto större möjlighet för SD att ta en riksdagsplats. Och de behövs för att balansera upp de övriga partiernas enighet om att det är multikulturalismen som är lösningen på framtidens mysterier. Lite nykterhet skulle nog vara på sin plats! Nu har ju t o m Reinfeldt gått ut i finska medier och sagt att den svenska immigrationen är på tok för hög. Men i Sverige kniper han käft. Hmm, mycket konstigt beteende. Likar mest en kameleont!

    SvaraRadera