tisdag 6 juli 2010

Två kommentarer till Monicas blogg

Jag har försökt att kommentera på Monica Antonssons blogg nu på morgonen, men de båda kommentarer jag skrev verkar försvinna. Här är kopia på den andra kommentaren.

"Tack så väldigt mycket Monica för att du släktforskade åt mig. Det var väldigt gulligt och rart av dig. Jag uppskattade det verkligen.

Vad gäller indianen så fanns det ingen, som du säger, så långt bakåt som du tittade i mina längder rakt bakåt från min mormor. Det fanns torpare, soldater och min mormors mor bodde i Gustavsberg (en mil härifrån) och det fick mig att begripa ännu djupare varför jag bor här på Värmdö.

Min släkt säger att mayaindianen kom hit på 1600-talet och då fanns det inga kyrkböcker (förrän andra delen). Så det skulle inte vara så lätt att hitta detta.

Dock så har vi genetiskt bevis på att vi har "mött" en indian någon gång i vår släkt. Min kusin (som är drygt 70) har berättat att hon har och har haft denna sjukdom ända sedan 30-årsåldern och att den kommer från indianer har hon hört av läkare.

Min morbror blev av med sin mage för läkarna trodde det var cancer och tog bort hela magen. Dock kunde de konstatera att det var en sällsynt sjukdom, som inte fanns i Europa utan bara hos ett antal (kring 300) mayaindianer i Guatemala. Denna sjukdom kan enligt uppgift gå vidare i 25 generationer, vilket betyder att den kan drabba också våra barn och barnbarn. Detta bla ska vi prata om vid den kusinträff vi ska ha i slutet av juli hemma hos min lillasyster.

Som du vet skriver jag på I Ormbärarens tid, som handlar om detta. Ormbäraren är ett tecken på vår konkreta himmel, som befinner sig mellan Skorpionen och Skytten, men det räknas inte in i zodiaken för då skulle det ju bli 13 tecken och inte tolv och inte så lätt kunna räknas i enkla tårtbitar med jämt antal delar.

Som du vet så finns det myter om vad som ska hända 2012 med oss alla, som sägs komma från mayaindianer (plus att andra har spätt på det). Då står planeterna och solen i en rak linje med vår vintergatas centrum (som är ett svart hål) och denna konstellation är väldigt sällsynt och anses betyda något.

För min egen del tror jag inte det betyder annat än att vi som vanligt har möjlighet att vakna upp lite mer och bli medvetna om varför vi är här på jorden och att det är viktigt allt vad vi gör och hur vi uppför oss mot våra medmänniskor.

Och jag tycker som sagt att det är väldigt tråkigt att du och Daddy har råkat in i denna stora strid. Det behövs inte. Vi bör genom våra handlingar sträva mot en bättre värld, inte en sämre. Ha de gott!"

PS. Nu har en snäll vän testat att kommentera och det går fram kommentarer på min egen blogg, men inte mina egna kommentarer på min egen blogg. Har någon något förslag till teknisk lösning på detta så mottages det tacksamt! DS.

PSPS. Jag har också skickat ovanstående kommentar som mejl till Monica för att hon verkligen ska få detta. Hon är en medmänniska precis som alla andra människor på jorden och naturligtvis mår hon inte bra av allt hon har fått dra omkring på sedan hon skrev sin bok Mia - Sanningen om Gömda. DSDS.

Jag försökte att kommentera det den vänlige anonyme har skrivit nedan men det gick inte. Så här är en kopia av kommentaren:

Ja kära Anonym. Visst är det lätt att kläcka ur sig vad som helst som anonym och fortsätta med skitsnacket. Jag är också sjukpensionär. Jag blev det år 2006 mot min vilja. För f-kassan och myndigheterna är det mycket billigare att sjukpensionera människor än att ge dem något vettigt att göra mot en lön. Dessutom blir det livslångt billigare för då sänks också ålderspensionen Och du vet väl ingenting om Ramona egentligen? Jag känner fler som är sjukpensionärer, både aspergare och andra. Det är ett sätt att ändå låta människor finnas i vårt samhälle trots att de inte anses kunna uträtta något av värde.

Jag har nyss mejlkonverserat med Monica om våra indianrötter. Om hon vill får hon gärna publicera dessa mejl.

Vad gäller Schyman så är hon en offentlig person, som försöker få mera makt och komma in i vår riksdag, så varför man inte skulle kunna kritisera henne förstår jag inte. Hon har levt på allmänna medel i åtminstone tjugo år nu och kommer att göra det livslångt. Jag har som sagt skrivit ett blogginlägg om henne på Newsmill också.


Den anonyme fortsätter nedan. Här är svaret: Men anmäl då Ramona till f-kassan och säg att hon är en fuskare. Så får du saken ur världen.

Mina egna kommentarer går fortfarande inte fram nu kl 16.35, men Monicas kom nu. De är överspelade eftersom vi har mejlväxlat under dagen. Diagnosen på min indiansjuke morbror var magcancer, men de upptäckte så småningom att det inte var det. Utan en indiansjukdom.

20 kommentarer:

 1. Hej Ann Helena.

  Helt fascinerande med släktforksning. Tanken svindlar när människor får fram sin släkt ända tillbaka till 1300 talet.

  Det får en att begripa hur kort stunden är på jorden och varför vi inte ska sjabbla bort den, som du uppenbarligen INTE gör. Bra!

  Kram

  SvaraRadera
 2. Tack,
  Det var en snäll kommentar. Mina går inte heller fram. Testar här.
  Det skulle vara väldigt intressant att få ta del av diagnosen på den konstiga sjukdomen.
  Ha det bara bra!
  Monkan

  SvaraRadera
 3. Tog du bort kommentaren eller försvann den?
  Kan du inte berätta vilken diagnos det rör sig om? Vore intressant.
  Hej svejs!

  SvaraRadera
 4. Ditt sätt att psykologisera Monika känns läskigt. En subtil härskarteknik Ann Helena. Faktiskt tror jag Monika mår skitbra. Hon är rak och ärlig och vågar uttrycka även obekväma åsikter.
  Du däremot, du kritiserar t ex Schyman. Helt ofarligt, att kasta skit på kändisar tycks ha blivit en vardaglig sysselsättning många bloggare ägnar sig åt. Vänskapskorruptionen i media syntes tydligt när Anders Pihlblad gjorde sin intervju med Liza Marklund. Du liksom de flesta föll in i kören av upprörda röster.
  Dessvärre håller du tyst om din vän Ramona Franssons fräcka utnyttjande av skattemedel. Hon är sjukpensionär, alltså kvitterar ut skattemedel varje månad, samtidigt som hon bloggar frenetiskt om sina boksläpp. Visar upp sig själv där hon boksignerar sin senaste deckare. Hur sjutton kan du, som säger dig vara journalist, vara vän med denna fuskare? Du är ju för sjutton värre än Anders Pihlblad, för Ramonas fusk tillsammans med andra fuskares överutnyttjande av skattemedel har lett till en politik där verkligt sjuka människor fått ett helvete. Varför skriver du inget om detta? Snacka om dubbelmoral!

  SvaraRadera
 5. Ja kära Anonym. Visst är det lätt att kläcka ur sig vad som helst som anonym och fortsätta med skitsnacket. Jag är också sjukpensionär. Jag blev det år 2006 mot min vilja. För f-kassan och myndigheterna är det mycket billigare att sjukpensionera människor än att ge dem något vettigt att göra mot en lön. Och du vet väl ingenting om Ramona egentligen? Jag känner fler som är sjukpensionärer, både aspergare och andra. Det är ett sätt att ändå låta människor finnas i vårt samhälle trots att de inte anses kunna uträtta något av värde.

  Jag har nyss mejlkonverserat med Monica om våra indianrötter. Om hon vill får hon gärna publicera dessa mejl.

  Vad gäller Schyman så är hon en offentlig person, som försöker få mera makt och komma in i vår riksdag, så varför man inte skulle kunna kritisera henne förstår jag inte. Hon har levt på allmänna medel i åtminstone tjugo år nu och kommer att göra det livslångt. Jag har som sagt skrivit ett blogginlägg om henne på Newsmill också.

  SvaraRadera
 6. Anonym:
  Sjukpension finansieras inte med skatter utan med arbetsgivaravgifter och egenavgifter. Det är en socialförsäkring. Det finns heller ingen motsättning mellan att vara pensionär och att arbeta.

  SvaraRadera
 7. Typiskt svar från dig Ann Helena. Du undviker kärnan i det jag skriver. Att du själv är sjukpensionär är inte intressant. För du har inget eget förlag, du står inte på bokmässor eller i bokhandlar för signering av böcker du själv skrivit och gett ut på eget förlag - samtidigt som du inkasserar skattemedel varje månad. Det är ju detta som är min poäng! Varför skriver du inget om detta? Ramona Fransson är ju så korkad så hon själv avslöjat allt detta på sin egen blogg. En enda person har reagerat. F ö råder totaltystnad. Det virtuella kramandet fortsätter. Samtidigt som man kastar skit på t ex Schyman. Vad enkelt! Vad ofarligt! Din trovärdighet som journalist är helt enkelt totalt urholkad!
  Jag är anonym om jag vill! Det ska du bara ta och strunta i, det är inte det saken handlar om. Nej, det handlar om ditt psykologiserande av Monika fastän du borde lägga dig på terapisoffan själv och göra upp med din egen dubbelmoraliska skrivarklåda.

  SvaraRadera
 8. Hej igen,
  Jag prövar för tredje gången...
  Kan du få fram en riktig diagnos på det du kallar stenmage så vore det intressant. Vad exakt är det för sjukdom ni ärvt från mayaindianen? Finns den? Vad heter den i så fall? Stenmage heter den nämligen inte.
  Efter att ha jobbat med generik i 17 år och släktforskning ännu längre är jag väldigt intresserad.
  För övrigt har Anonym 13.11 helt rätt. Jag mår verkligen skitbra. Det gör man nämligen om man försöker hålla sig till det som är sant.

  SvaraRadera
 9. hm...
  genetik ska det förstås vara... :-)

  SvaraRadera
 10. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 11. Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.

  SvaraRadera
 12. Hur menar du att Ramona lever på skattepengar?

  SvaraRadera
 13. Mina kommentarer försvinner också, kanske går om man är anonym?
  Jag förklarade iaf att det inte är skattepengar som Ramona lever på utan avgiftspengar.

  SvaraRadera
 14. Nu hoppade en massa kommentarer fram, ???

  SvaraRadera
 15. Nu fick jag en massa kommentarer, men mina egna syns fortfarande inte. Märkligt. Testar nu.

  SvaraRadera
 16. Jag testar om det går att kommentera.

  SvaraRadera
 17. Hoppas att det anonyma trollet inte biter sig fast på din blogg Ann !

  De har fastnat väldigt bra på andra bloggar där de göds och frodas i ett osunt klimat.
  Jag förstår inte varför en del bloggar matar trollen även efter att de haft stora problem med elakartade trollinfektioner tidigare.
  Men somliga behöver flera försök innan de lär sig att man inte ska mata trollen.

  Och nu över till ditt släktträd och denne indian.

  Är väldigt nyfiken på denna stenmage som finns i din släkt, i rent antropologiskt syfte. Hoppas att det går att spåra den och att det förhoppningsvis finns någon slags lindring att få.

  SvaraRadera
 18. Maukonen: Jodå jag har läkarpapper som visar att den var i full gång under 80-talet då dom opererade bort min morbrors mage för dom trodde det var cancer. Han levde dock i nästan ett decennium efter det och dom upptäckte efter nån månad eller så att det inte var cancer utan denna sjukdom.

  Den kan gå i arv genetiskt i 25 generationer eller nåt så en kusin till mig har den och ett kusinbarnbarn befarar att hon har den. Det är dock inte cancer,som läkarna tror först och det kan ju vara bra att berätta för dem. Läkarna alltså. Så småningom kommer allt detta att kunnas läsas om i bokform tror jag i nåt som heter I Ormbärarens tid. Ormbäraren som är ett stjärntecken på himlen mellan Skorpionens och Skyttens tecken, men detta tecken räknas inte för då blir det ju 13 tecken istället för det jämna tolv.

  SvaraRadera
 19. På tal om kommentarer som inte går fram så verkar blogspot ha problem över lag....

  SvaraRadera
 20. Ja hela dagen var det så... och visst blev det lustiga effekter av detta i kommentarerna...

  SvaraRadera