fredag 30 juli 2010

Expolischefen fick 6,5 års fängelse

Göran Lindbergs dom kom idag. Han kunde ha fått ända upp till åtta års fängelse, men domstolen nöjer sig med sex och ett halvt års fängelse.

Han är 64 år och kommer alltså att vara pensionär när han kommer ut.

Han har åtalats bland annat för våldtäkt och grov våldtäkt. Och han dömdes för detta inklusive bland annat ett par fall av koppleri.

2 kommentarer:

 1. Skulle vara intressant att veta vad han egentligen gjort. Det är så lätt att anklaga män för våldtäkt nuförtiden enligt den nya lagstiftningen eftersom man omdefinierat vad som är våldtäkt. Det har varit väldigt tyst om det. Det enda som sluppit ut är att han gjort sig skyldig till våldtäkt men inte vad det inneburit.
  Att han var på väg till ett möte med en främmande minderårig flicka är ju klarlagt liksom att man kallar det för förberedelse till våldtäkt. Men inte hur han kunde veta att hon var minderårig när han inte träffat henne förut utan bara chattat med henne?

  Man får en känsla av att rätten inte velat upplysa om dessa saker pga att vi 60-åriga gubbar då skulle tycka att "jamen det där är ju inte våldtäkt"!?
  Sen är det en annan sak att han är en riktig typ (måste man säga det för att inte verka vara skum själv?).

  Trevlig helg!
  //Pops

  SvaraRadera
 2. Pops: Sex av åtalspunkterna ogillas: tre fall av koppleri, förberedelse till grov våldtäkt mot barn, köp av sexuell tjänst och ett fall av våldtäkt. Det står om du trycker på någon av de blå bokstäver där ovan. Ha en trevlig helg du också!

  SvaraRadera