lördag 10 juli 2010

Stackars Sven Otto Littorin

Nu vet vi för nu har Aftonbladet tagit bladet från munnen, som jag förutsåg redan i förrgår att de skulle göra.

Jovisst han har köpt sex. Gud så pinsamt. Det är alltså ingen ände på sexhistorierna i regeringskretsar. Makt och sex hör ihop. Visst gör de det. Tillhör samma chakra och han fick väl inget då på ett tag stackars Littorin.

Och lika synd är det om "Anna" som träder fram. Hon har slutat att sälja sex och går i terapi istället. Det är väl bra, men hon vill hjälpa till med en brottsutredning om det blir en sådan.

Men det var väl alldeles utmärkt att vi fick veta vad det handlade om till slut och att han inte var skyldig till något mer då? Eller kommer det mera Aftonbladet?

För övrigt har Sven Otto och Ann Littorin nu dragit sig tillbaka från domstolen för att istället prova att bli sams utanför den. Det är en bra modell. Varför dra in en domstol i en familj och göra en privat tvist till en offentlig?

PS. Till saken hör att Littorin själv har förnekat detta inför Reinfeldt, som kallade ihop till en presskonferens nu på förmiddagen och berättade. Så nu har "the shit hit the fan" som man brukar säga och allt kommer att dras i långbänk. Bra eller dåligt för valrörelsen? DS.

15 kommentarer:

 1. Oj, har han gökat runt. Ack så pinsamt. Skon klämde och han gömde sig bakom barnen. Så kan man också se det. Ynkligt tycker jag.

  SvaraRadera
 2. Helena: Synd om hela familjen som får schavottera nu. Kan inte var kul att ha en pappa som har varit i lag med prostituerade. Hoppas han verkligen menade att han ska ta hand om sina telningar nu då. Och att han och ex-frun håller hela den snaskiga affären utanför offentligen.

  De har klokt nog tagit en time-out i förhandlingarna inför domstol och ska nu försöka komma överens med hjälp av en medlare.

  Men visst är det intressant att Ann Littorin efter maken umgicks med en dömd bedragare... jag undrade just varför.

  SvaraRadera
 3. I Sverige tror 10 procent av barnen att deras pappa är deras biologiska pappa. Det är en lögn.

  En del barn får reda på att mamma vänstrat en del inte.

  Att som barn få veta att pappa köpt en sexuell tjänst och dela den "hemligheten" med svenska folket är en katastrof.

  Jag begriper ärligt talat inte varför Aftonbladet "kände" sig tvungna att berätta något som vad jag förstår redan är preskriberat, om det hände för sex år sedan.

  Littorin var arbetsmarknadsminister, inte justitieminister.

  Jag känner personligen att det återigen visar att journalister snaskar alltför mycket i privatlivet på "kända" människor. Eller som Philblad, politisk journalist på TV4, som enligt min mening lurade Reinfeldts högra hand och dessutom tror jag Philblad hade gjort upp med Aftonbladets reporter att denne skulle vara beredd med kameran.

  SvaraRadera
 4. Ramona: Jovisst hade de gjort upp om att filma. Och det snaskigaste är valrörelsen. Så här desperat hade varken Aftonbladet eller TV4 varit om det nu hade sett ut att återgå till den "ordning" som har rått i 50 år eller så att det är sossarna som regerar i det här landet och inga andra. Allt annat är undantag. Väldigt många journalister och andra har lagt alla sina ägg i den sossekorgen...

  SvaraRadera
 5. Vänta på ett erkännande eller resultatet från en riktig utredning innan ni tar ställning. Aftonbladet som hänvisar till en anonym källa är inget att basera ställningstaganden på.

  SvaraRadera
 6. Anonym 12.57: Ja vi väntar och under tiden refererar vi vad folk och fä säger och en och annan tidning. Mest Aftonbladet förstås... gud vad svårt dom har det. Inte ens telefonnumret har dom lyckats bevisa att det verkligen var Littorin som hade. De går på hörsägen verkar det som när den nuvarande innehavaren säger att det var Littorin, som hade det. Slarvigt och dåligt att publicera. Men som sagt visar på desperationen i valrörelsen.

  SvaraRadera
 7. Ramona!

  Intressant notis! Att 10 procent att barnen tror att deras pappa är deras biologiska far, men att det egentligen är någon annan som mamma har vänstrat med. Det är inget som det talas speciellt högt om.

  SvaraRadera
 8. proFeministerna10 juli 2010 kl. 17:22

  Om ni är oroad om sexköp, varför tar ni emot pengr från dina män? Sexkjøp är sexköp ochså i äktensap, inte bara i tillfälliga relaitioner. Ni vet det innerst inne.

  SvaraRadera
 9. Profeministerna: Vad är det här för urmossigt? Så dom betalar varandra då i familjerna när dom jobbar för sex? Män och kvinnor? Ibland så tror jag hela världen har blivit tossig...

  SvaraRadera
 10. Det nyaste modeordet tycks vara... "snaska".. åtminstone bland somliga bloggare.. upprepas igen...och igen...och igen...

  SvaraRadera
 11. Ja du har rätt Bitten... har jag också använt det? I så fall är det nog som "snaska" vilket kan tolkas ironiskt eller som att det är citat... eller vem är det som är snaskigast ;) med att använda ordet snaska?

  SvaraRadera
 12. Jahah. Är det därför män går till horor att det inte ”får något hemma”? Fick Littorin inte något ens hos flickvännen?
  Intressant också att tänka på hur Littorin prioriterar när det gäller hans egen ekonomi. Horbesöken får kosta pengar, men underhåll för barnen lockar inte lika mycket.
  Intressant också att läsa hur umgänget med brottslingar enligt Littorin påverkar barnen negativt och gör hemmiljön hos exfrun olämplig för det yngsta barnet. Kanske dags att placera även den ungen på ett internat. Annars går det inte att undvika brottslingar vare sig hos mamman – eller pappan..

  Och ja, det är synd om Littorin. Han började nämligen bråka med fler personer..

  SvaraRadera
 13. Nu nekar Littorin och Aftonbladet lär inte kunna visa att deras påstående är sant. Att han avgick så fort tycker jag verkar misstänkt för även om brottet är preskiberat så kan väl inte en minister sitta kvar om han begått brottet. Hade det varit en osann anklagelse hade hans situation likaväl varit svår så kort tid inför valet och historien hade väl tagit mycket intresse i slutspurten inför valet och han skulle ha behövt ett kraftigt stöd för att ha suttit kvar.

  Jag har också hört att 10% av barnen inte har den biologiska far de tror sig ha. Detta måste innebära att brottet uppgivande av falsk familjeställning är vanligt förekommande trots att det mycket sällan beivras. Det innebär också stora svårigheter för en far att mot moderns samtycke konstatera fakta.
  Därför menar jag att ett enkelt DNA test skall tas redan på BB för barnets och faderns rättssäkerhet. Säkra metoder finns ju på BB för att barnet inte skall förväxlas och det har ju funnits sådanna fall som fått mycket stor uppmärksamhet.

  SvaraRadera
 14. Tja.. den trivsamma lilla bloggaren är väl den som mest frekvent använder det trivsamma lilla ordet.. :-)

  SvaraRadera
 15. Okej då förstår jag... :) ha det gott!

  SvaraRadera