onsdag 21 juli 2010

Mel Gibsons många ansikten

Mel Gibson född i USA, men uppväxt i Australien är en mångsidig skådespelare, som har provat på det mesta inom filmen. Han är 54 år och mest känd på senaste tiden, som en kvinnomisshandlare.

Han har alltid varit konservativ republikan och tillhör en katolsk gren av kyrkan, som inte tycker att påven följer den rätta läran.

Sedan han hade fått sju barn med sin tidigare hustru Robyn född Moore, som han gifte sig med 1980, så började han leva det glada ungkarlslivet för drygt tio år sedan och fick en dotter 2009 med ryska modellen, pianisten och låtskrivaren Oksana Grigorieva.

Nu senast har han hamnat på löpsedlarna för att ha misshandlat henne och kallat henne onämnbara saker, vilka dessutom fanns på band.

Två år efter filmen The Passion of Christ om Jesus lidande från 2004 åkte han fast, när han körde bil med alkohol i kroppen. Han fällde då yttrandet: Judarna är ansvariga för alla krig i världen.

Gibson bad om ursäkt två gånger för detta: han agerade som en person fullständigt utan kontroll och han var djupt skamsen över allt han sade. Han ville också möta judiska ledare för att diskutera hur han lämpligen kunde hela detta uttalande.

Han var i flera år under 1990-talet nykter alkoholist, men då 2006 erkände han att han kämpade med sin alkoholism. År 2009 spelade han huvudrollen i filmen Edge of Darkness.

Han sägs nu vara på väg att sälja sitt lyxhus i USA och återvända till sin ex-hustru på ranchen i Australien och deras sju barn. Det senaste föddes år 1999.

Dock så tror förståsigpåare i Hollywood att han kan ha en framtid med forsatt filmande efter en lagom frånvaro från USA.

2 kommentarer:

 1. Off topic men i alla fall! Här är en blogg som du nog kan få ut något av. Handlar om tecken i skyn.

  http://web.comhem.se/abzu/tecken/tecken.html

  SvaraRadera
 2. Helena: Brr! Nemesis, hämnaren. Jo det liknar nåt det. Nä det finns andra förklaringar till att tiden går snabbare och snabbare (inte i verkligheten bara upplevelsemässigt och i den tekniska utvecklingen). Har skrivit om det någon gång ... skrev om det här när filmen 2012 kom:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2009/11/katastroffilmen-2012.html

  och igen när det handlade om Dan Browns bok

  http://www.newsmill.se/node/13203

  Det handlar alltid om kontroll och makt som på många bloggar också... att behärska omgivningen. Förresten har dom nyss hittat en grav efter en mayakung orörd sedan omkring 1600 år. Det var samma mekanismer i bruk då... vissa troddes stå högre än andra och kunna mer, förstå universum bättre och stå gudarna nämare...och fick mera makt genom detta.

  http://news.brown.edu/pressreleases/2010/07/tomb

  Och så har vi Mayahypotesen Svenskarnas roll för Gaias födelse år 2012 som Carl Johan Calleman har skrivit. Han menar att dualismen kommer att övervinnas då på planeten och inuti oss själva. Vi kommer alla att ingå i en universell organism menar han, från 2012. Det kommer att uppstå en ny värld av medvetande helt enkelt. Och detta kan kopplas till mayakalendern, menar han.

  Vi kommer att gå bortom polariteten, dualismen mellan manligt och kvinnligt och istället för kvinnors kamp mot männen inträffar en strävan efter integration. Boken kom år 1994. Den som lever får se!

  SvaraRadera