måndag 5 juli 2010

Jag skrattade när jag såg...

... den senaste bilden av Robert Spencer, som ska prata i Almedalen för sd. Aftonbladet har publicerat en bild, som liknar de nidteckningar på judar, som publicerades på 30-talet i Hitlers Tyskland.

Det går väl att ta en riktig bild och inte en nidbild även om naturligtvis Aftonbladet, lika lite som jag gillar sd. Men Robert Spencer finns på massor med andra bilder, där han ser trevligare ut.

5 kommentarer:

 1. Konstig liknelse med att jämföra Nazismens utrotning av Judar mfl när SD vill begränsa invandringen och inte gasa ihjäl dessa !!!.Men det verkar ju vara alltför svårt att förstå i en trångsynt hjärna. :)

  Pelle

  SvaraRadera
 2. Pelle: Du läser det jag skrev som djävulen läser bibeln... jag har inte jämfört nazismens utrotning av judar med sd... jag skrattade alltså åt Aftonbladets redaktion, som tar till ett urgammalt propagandistiskt knep för att nedvärdera en människa genom att avbilda den på ett knäppt sätt. Om du inte vet det så kan jag berätta för dig att det var Hitler och hans gubbar som uppfann propagandan i modern form genom bilder, film och suggestiva massmöten. Han hade en propagandaminister som hette Goebbels och blev detta 1933 då Hitler kom till makten. Han hade makten över press, radio film och teater. Men som sagt dessa propagandaknep kan också användas på en modern kvällstidningsredaktion.

  SvaraRadera
 3. Hej Ann Helena.

  Ja, som vanligt är det människor som läser vad DE VILL läsa. Men numer känner jag igen en media-bortkollring när den dyker upp.

  Kram
  Ramona

  SvaraRadera
 4. Det är konstigt att Herta Müller
  ( http://www.axess.se/magasin/default.aspx?article=516 ) kan säga ungefär samma sak som Jimmie Åkesson om Islam, utan att det tar hus i helvete? Kan det bero på att denna intervju inte uppmärksammades innan hon fick nobelpriset o nu inte vill ge spridning av den
  //Pops

  SvaraRadera