torsdag 1 juli 2010

Tyra Banks om sexmissbruk

Tyras show var intressant i dag för det handlade om människor, som missbrukade sex. Det handlade egentligen om en djup förlust, som bottnade i deras barndom.

Det yttrade sig i sexmissbruk, att använda partners som slit-och-släng-varor eller att förlora alla egna gränser och uppgå helt och hållet i en annan människa.

Fram trädde ex-supermodellen som letade efter en man, men som behövde en om dagen. För hennes pappa hade övergivit familjen när hon var tre år. Hon hade slösat bort tolv år på en man, som för henne var den ende, men som bara såg henne som en kvinna, som var besatt av honom.

Och så rockstjärnan som var arg och ledsen på sin mamma. För hon hade dött och därför sexmissbrukade han. Han behövde den närhet, som han hade förlorat när mamman försvann och sökte den hos groupies.

Där fanns den förlovade kvinnan, som hade bedragit sin fästman trehundra gånger, för hon tålde inte närhet utan flydde ifrån den ömhet och kärlek han ville ge henne.

Slutligen den gifta kvinnan, som inte kunde vara ifrån sin man, men som samtidigt var rädd att vara det, för hon var rädd för att bedra honom då. De båda hade blivit ett bokstavligen och förlorat sig själva.

Alla dessa människor hade gått i terapi för att få tag i sina känslor och få detta ur kroppen. De led av djupa övergivenhetskänslor och försökte lindra dem med sex.

Kärlek blev som heroin, som ex-supermodellen uttryckte det. Nya förälskelser skulle fixa allt. Hon blev deprimerad om hon inte hela tiden var förälskad i ett nytt objekt. De gick i vrede- och sorgterapi för att få tag i de känslor, som låg i botten av dem själva och äntligen bli hela människor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar