tisdag 6 juli 2010

Gudrun Schyman tänker elda upp 100 000 kronor

Nu på tisdagsmorgonen så tänker Fi starta denna brasa med pengar, för att visa hur orättvisa lönerna är.

Gudrun Schyman har naturligtvis råd att elda upp pengarna för hon har så länge varit avlönad av alla skattebetalare och är det fortfarande.

Riksdagsmän/kvinnor har ett särskilt apanage av staten när de har jobbat i mer än sex år och tas om hand av oss andra. De anses ha så svårt att klara sig på den vanliga arbetsmarknaden.

Att elda upp hundratusen kronor är förstås desperat och spektakulärt, men omkring 95 procent tycker inte att det är en bra idé enligt en enkät, som Aftonbladet har gjort.

Nej, det är ett hån mot alla, som har ungefär den summan att leva av under ett år.

PS. Enligt TV4 så har nu Gudrun Schyman eldat upp hundratusen kronor för att protestera mot att kvinnor har mindre i lön än män. Detta är enligt Fi den summa som kvinnor förlorar varje minut gentemot män.

Ja vi är två olika folk, som alltid krigar mot varandra och kvinnor har aldrig någon kontakt med män. Inte heller lever män och kvinnor i gemensamma hushåll och delar på ekonomin och män är aldrig underbetalda. Naturligtvis.

De har makten och härligheten i all evighet amen och det enda sättet att ta den ifrån dem är enligt könsmaktsordningen att ta död på dem och att aldrig mer föda några pojkar. Sic! DS.Det går fortfarande inte att kommentera för mig kl 15.15 så jag skriver svar till Maria här:

Maria: Jo jag hörde det, men det skulle lika gärna kunna ha varit skattebetalarnas pengar. Det är fortfarande så dumt så jag har svårt att tro att det är sant. Att jämföra med vad en halv sida kostar i en kvällstidning visar ännu mer hur urbota korkad hon är. Det är ett års försörjning för en pensionär, till och med mer än så om man är fattigpensionär. Och för en arbetslös ungdom är det multum... oöverstigligt belopp.


Mina kommentarer går fortfarande inte fram 17.05, men jag håller med dig Maria...

11 kommentarer:

 1. Ann Helena!

  Ja, visst är det ett hån mot alla som vanliga skattebetalare att elda upp pengar. Det visar dels hur bortskämd Gudrun Schyman är, med sitt apanage från sin tid i Riskdagen. Det visar även hur destruktiv feminismen är!

  Gudrun Schymans aktion visar på ett tydligt sätt att feminismen inte bygger upp någonting, istället ägnar den sig enbart åt att rasera och förstöra. Kanske beror det på att feminismen i grunden enbart bygger på någon form av avundsjuka och mindervärdeskomplex?

  SvaraRadera
 2. Gudrun eldar inte upp sina egna pengar som hon har fått av skattebetalarna utan två manliga företagares pengar. De arbetar på en PR-byrå och har skänkt 50 000 kr var till detta ändamål:
  http://www.sydsvenskan.se/sverige/article1164069/Gudrun-Schyman-eldade-upp-Malmokillars-pengar.html
  Pengarna skulle inte ha räckt till mer än en halv sidas annons i en av kvällstidningarna, säger Gudrun. Detta blev billig publicitet med andra ord, för hur många hakar inte på den här happeningen?

  SvaraRadera
 3. Maria: Jo jag hörde det, men det skulle lika gärna kunna ha varit skattebetalarnas pengar. Det är fortfarande så dumt så jag har svårt att tro att det är sant. Att jämföra med vad en halv sida kostar i en kvällstidning visar ännu mer hur urbota korkad hon är. Det är ett års försörjning för en pensionär, till och med mer än så om man är fattigpensionär. Och för en arbetslös ungdom är det multum... oöverstigligt belopp.

  SvaraRadera
 4. Jo, visserligen, men för politiker handlar allt om att få utrymme i medierna, för då finns man. Helst ska man få utrymme på någon annans bekostnad. Man tävlar inom sitt skrå, politikernas. När det gäller pengarna jämför man inte med vad en pensionär eller student skulle kunna använda pengarna till, utan just bara vad det skulle ha kostat att annonsera i stället. Men visst är det urbota dumt att låta pengar gå upp i rök på detta sätt när de kunde ha använts till något vettigare.

  SvaraRadera
 5. Va går det att kommentera nu! Fantastiskt. Och jag håller med dig Maria. Så klart. Var har den där kommentaren varit någonstans.

  SvaraRadera
 6. Materialet till stålarna är väl statlig egendom, så jag undrar om det inte är fråga om straffbar skadegörelse.

  SvaraRadera
 7. Goodwin: Nej det är den enskildes egendom och det är inte straffbart att elda upp pengarna eller förstöra mynt.

  http://www.unt.se/ekonomi/default.aspx?articleid=990983&name=helt-okej-att-branna-pengar

  SvaraRadera
 8. Hade det varit hennes egna intjänade pengar hade det varit något värt med demonstrationen. Hon lär ju ha en lön som överstiger medellönen för män. Detta som fd riksdagsman och utan att behöva arbeta.

  SvaraRadera
 9. Tommy: Jo hennes ersättning som gammal riksdagskvinna är kring 400 000 per år så länge hon inte är 65 och pensionär, sedan faller den till kring 200 000 kronor.

  SvaraRadera
 10. - är det ingen mer än jag som har funderat på om sedlarna var äkta? - om dom var på ngt sätt förfalskade? - kanske kopierade helt enkelt! - då - i så fall - skulle det ju inte ha varit så dumt! - en symbolisk handling bara...

  SvaraRadera