lördag 10 juli 2010

Paul Ronge går i taket

Och medietränaren Paul Ronge är inte van vid att bli ifrågasatt. Han gick i taket över att jag frågade något på hans blogg. Här är mejlkonversationen mellan oss:

10 jul 2010 kl. 13.18 skrev Paul Ronge:

Vill bara att du ska veta att jag tycker det var skitdåligt av dig att säga att jag sprider rykten om SOL och Kapten Klänning, när jag ju skriver att det var ett RYKTE och tar det som exempel på hur ryktesspridningen exploderade. Jag skrev när vi alla visste att ryktet inte var sant. Tänker inte bemöta ditt lågvattensmärke på bloggen.
Taskigt, osakligt, insinuant också om att jag skulle ha någon att lobba för i detta (vilket jag INTE har).
Där sjönk du.
Paul Ronge
Paul Ronge Media AB


13.33 skrev jag tillbaka:

Tack Paul för den! Sjönk? Nä, jag simmar lugnt. Vem lobbar du för? Du skrev att det var från säker källa. "Det sista jag hörde igår ”från säker källa” var att Littorin var inblandad i Göran Lindbergs, aka ”Kapten Klännings” brottsutredning." Det är ordagrannt från bloggen. Du är inte van vid att bli ifrågasatt va? Det är jag. Van vid rent skitsnack också. Jag blir dagligen attackerad av anonyma. Och jag tycker fortfarande inte att det är ditt jobb att sprida rykten. Dementera det på bloggen genom att svara mig. Att jag missuppfattade vad det stod om du så tycker. Det är okej. Jag är inte ett dugg anonym. Fö har din kompis Monica sjunkit som en sten den senaste tiden. Hon gör sig till ovän med den ena efter den andra. Senast i går kallade hon mig för allt möjligt på sin blogg. Kan du läsa här: http://monicaantonsson1.blogspot.com/2010/07/privatpersoners-vardnadstvister-ar.html


Alldeles nyss fick jag ett nytt mejl:

Har svarat dig på bloggen.
Hade ingen aning om att min mening med citattecken och allt kunde missuppfattas på detta sätt. Jag har också svarat på insinuationen att jag går ärenden. Vad gäller Monica, som INTE är min kompis (åter en infamitet) så tycker jag du och hon skriver och argumenterar ganska lika.
Jag är van att bli ifrågasatt, ibland mycket hårdare än från dig. Men kulan att jag skulle vilja medverka i ryktesspridning tog bra.
/Paul

Och när jag tittar efter så har han svarat mig faktiskt på sin blogg:

Paul Ronge skriver:
10 juli, 2010 kl 12:42
Ann Helena Rudberg skriver att jag sprider rykten om att Littorin var inblandad i Kapten Klänning-härvan, Jag skrev i bloggen:
”Det sista jag hörde igår ”från säker källa” var att Littorin var inblandad i Göran Lindbergs, aka ”Kapten Klännings” brottsutredning.”
Jag trodde att citattecknen kring ”från säker källa” bara gick att uppfatta på ett sätt, nämligen: ”en källa som inte alls var säker, eftersom uppgiften visade sig inte stämma”.
Uppenbarligen gick det att läsa denna passus som fan läser bibeln, vilket jag beklagar.
Med anledning av samma inlägg från Rudberg: Jag lobbar INTE för någon och har INGEN kund med anledning av detta blogginlägg.

Tack för det Paul. Nu är detta alltså ur världen. Puss och kram.

11 kommentarer:

 1. Vilket pladder! På vilket sätt skulle detta vara intressant för dina bloggläsare? Ett icke-ämne som du lägger tid på medan folk hungrar, lider och dör. Jösses! Kan inte fatta att Ronge lägger tid på att ens svara dig! Har man så dåliga språkkunskaper att man inte ens vet vad citationstecken betyder kanske man ska ägna sin tid åt något som inte kräver språkkunskaper!

  SvaraRadera
 2. Citationstecken har flera funktioner. Dels kan det användas för att ordagrant återge vad annan skrivit/sagt, dels för att signalera ironi/sarkasm, dels för att separera metaspråk och objektspråk.

  Frågor på det labbråttan?

  Att Paul Ronge inte själv tål kritik har jag själv upplevt. Jag kallade honom anti-demokrat på hans blogg då han slog ett slag för den svenska demokratin. Och jag motiverade min ståndpunkt.

  Detta ledde till att han stängde av mig från hans blogg, vilket jag upptäckte efter en månad då jag öppnade mejlen och där fann ett mejl från Ronge. I mejlet drog han till och med till med att jag skulle ha kallat även hans beundrare för anti-demokrater, men det hade jag inte gjort.

  SvaraRadera
 3. Man kan säga att Ronge bekräftar tesen att det inte finns någon som blir så kränkt som en ifrågasatt journalist. :-)

  SvaraRadera
 4. goodwinstrawman:
  Nej jag har inga frågor till dig angående citationstecken! Personligen upplever jag det väldigt lätt att tyda när citationstecken används för ironi, till skillnad från om det t.ex. används för att markera ett direkt citat.

  Ronge har klargjort för er vad han menade med sina citationstecken och jag utgår från att han vet vad de användes till. Med din kommentar så kan man ju skönja att du anser att Ronge själv inte har några språkkunskaper, vilket i alla fall jag inte tar för troligt.

  Att skriva som du gör till mig, och sedan fråga om jag har frågor på det är högst nedlåtande och säger mer om dig än något annat! Inte undra på att du blivit avstängd!

  SvaraRadera
 5. Paul Ronge är en av de som hoppas på ett regeringsskifte, en av de som har lagt alla ägg i en korg. Aftonbladet citerar honom: han menar att Littorin borde ha fått stöd från regeringen och uppmanats att tala sanning. Ronge lever i en konstig värld. Den finns inte längre, men det tar tid att upptäcka.

  SvaraRadera
 6. Här kan ni se vad citattecken används till så slipper ni bråka om det:

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Citationstecken

  SvaraRadera
 7. Labbråttan, sättet varpå du uttrycker dig påminner om Ronges. Talar du i egen sak månne?

  Jag skrev fel ovan vad gäller att Ronge slog ett slag för den svenska demokratin. Jag menade den svenska monarkin. Men det är klart att den svenska demokratin motsägelsefullt innehåller monarki.

  Rudberg, ingen bråkar om citationstecken. Det är Ronges lättkränkthet som är på tapeten. Står det något om den på Wiki? ;-)

  SvaraRadera
 8. Goodwin... aha Ronges lättkränkthet... skulle tro att den kommer sig av att detta är hans levebröd, att vara expert, pr-konsult och medierådgivare och det är ingen lätt sits. Många tycker inte som han, att regeringen skulle ha varit empatisk och gullat med Littorin.. När någon vill avgå så varför ska den inte få det? Tror Ronge har förväxlat situationen med en lagsituation. I det här fallet var det alldeles tydligt att Sven Otto Littorin inte orkade mer. Ska man då tvinga en sådan person kvar? Är inte det lite grymt?

  SvaraRadera
 9. Jag sitter och tittar på Paul Ronge i Nyhetsmorgon. Jag ville skriva till honom men hittar ingen mejladress.

  Vill bara säga att han verkar vara fullständigt avskyvärd. Han tar priset i insinuant elakhet och allmän vedervärdighet. Inte minst hans utseende, har sällan sett någon se så genomäcklig ut.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hmm jag tittar inte på TV4 vad pratade han om? Här har du hans mejladress: E-post: paulronge@me.com

   Minns honom bara från journalisthögskolan (tror det var han iaf minnet sviker ibland) när han som föreläsare drev med namnet Busk. Han trodde det var påhittat och kallade henne Rusk, men en studerande hette Busk och blev upprörd förstås.

   Radera
 10. Nu tittade jag på det inspelade och det är bara rundsnack mellan kompisar. Inte så intressant. Paul Ronge tycker hon ska avsäga sig apanaget han som så många andra. Hon har inte något apanage. Det har kungen och kronprinsessan, men inte hon och hennes man. Hon har enbart fått betalt förut när hon har gjort något för Sverige. Men Ronge et consertes tycker att hon ska jobba gratis och inte längre vara prinsessa. Ronge ställer alltid upp för det är hans jobb att vara medietränare, men tyvärr är han ingen stjärna har aldrig varit och visst tar han väl ändå betalt? Han är marxist-leninist i botten. Svårt bakgrund med engelsk far och ungersk mor, adopterad till Sverige.

  SvaraRadera