tisdag 1 juni 2010

Gazaremsan står mig upp i halsen

Får man säga det? Jag är så inihelvete trött på att höra talas om Mellanöstern. Det har varit krig i stort sett hela tiden där sedan jag föddes.

Andra oroshärdar kommer och går. Koreakriget. Kubakrisen (ja ni vet när Sovjet kunde ha bombat USA med atombomber och dom skulle ha vedergällt). Kuwaitkriget och Irakkriget. För att inte nämna alla krig i Afrika eller inbördeskriget i Chile eller vårt eget krig i Europa på 90-talet Balkankriget.

Men dessa krig består inte. Men i Mellanöstern är det totalt hopplöst. Och nu har Turkiet anslutit sig till de andra arabstaterna och är lika putt på Israel. Och i Afghanistan och Pakistan så hurrar man väl i dag. Mer än 9/11 2001.

Dra åt skruvarna lite till så blir det ett riktigt hett krig. Och USA kommer förstås att ingripa på Israels sida. Vad kommer EU att göra då? Jordanien, Syrien och Egypten gör nog gärna huggsexa på Israel, så det blir ett riktigt arabiskt område. Så att de slipper den där lilla spetan Israel, som är som en värkande sticka i ett finger.

5 kommentarer:

 1. Nu kräver NATO - Anders Fogh Rasmussen att civila och fartyg släpps fria.

  "As a matter of urgency, I also request the immediate release of the detained civilians and ships held by Israel."

  http://www.nato.int/cps/en/SID-A11A31BD-1B2F1B4E/natolive/news_63983.htm?mode=pressrelease

  SvaraRadera
 2. Det finns många fler varbölder som aldrig tycks kunna läkas. Alla har det gemensamt att de bygger på mångkultur. Indien/Pakistan, Afganistan, Afrikas många bananrepubliker, Libanon (Lungt för tillfället) m fl.
  Finns det något som garanterar hat, förföljelse, mord (folkmord) tortyr o andra vidrigheter så är det mångkultur d v s när olika religioner o etniska grupper ska försöka leva tillsammans i samma land. Det räcker att man tolkar koranen lite olika för att man ska braka ihop o vilja utrota varandra.
  Fascinerande att inga journalister funderar över detta o analyserar våra möjligheter att bli den första natioen som lyckas förena alla de olika etniska grupperna som kommer hit i ett berikande Broder/Systerskap.
  Förmodligen tar den viktiga diskussionen om delad föräldrapenning så mycket tid i anspråk att man inte klarar av att även hantera de andra sekunda frågorna.
  //Pops

  SvaraRadera
 3. De tio mest lästa inläggen på Newsmill handlar alla om Ship to Gaza. Ja, det står en upp i halsen. Kommer det att hända någonting? Nä, Amerika ställer upp för Israel och Amerika har den militära makten. FN är en tandlös tiger.

  SvaraRadera
 4. Bra artikel i Newsmill av Ulf Nilsson om Expressen, tryckfriheten och jan guillou.

  http://www.newsmill.se/artikel/2010/06/01/ulf-nilsson-om-po

  SvaraRadera
 5. Och vad tycker ni om Mehmet Kaplan (mp)? Han sade innan han åkte att de skulle vara pirater och han sade när han kom hem att de var pirater. Det var till att ha bestämt sig i förväg för hurdana israeler var. Fördomar? Nä det kan ju inte en riksdagsledamot ha. De är alldeles oförvitliga. ;)

  SvaraRadera