tisdag 29 juni 2010

Catarina Hurtig förlorade vårdnaden

Den går istället till pappan. Han får ensam hand om deras son. Tänk att sådant kan hända! Grattis till barnet och till pappan får jag säga.

Catarina Hurtig använde sin penna för att skriva till sin lille son. På en egen blogg, men det hjälpte alltså inte. Ulf Elmqvist får vårdnaden om sonen.

Här har jag också skrivit om detta. Och här.

28.6.2013
Mysteriet är varför människor ständigt går in på detta inlägg. Senast i dag så gjorde någon på Sveriges Radio detta. Varför? Är det så ovanligt att en pappa får vårdnaden? Är det därför?
15.11.2013
Och i dag var TT och kollade på detta. Varför?
21.11.2014
Och fortfarande går medierna in på detta inlägg. Sex stycken bara i dag. Varför?
1.4.2015
Här kan alla läsa om trebarnsmamman Catarina Hurtig. Åtta år har den äldste hunnit bli och sedan har vi treåringen och ettåringen. Livet går vidare!

20 kommentarer:

 1. Ja, stackars man och barn att utsättas för denna cirkus. Hoppas de får lugn och ro nu.

  SvaraRadera
 2. Maria: Mamman måste verkligen ha burit sig illa åt, för 2/3 av alla vårdnadstvister vinns av mammor. I Lund vinns 100 procent av alla mål av mammor. Jag vet att hon har kommit dragande med sin långa utbildning... för att rättfärdiga det hon är, men hon finns totalt naken på internet, festar runt i genomskinliga blusar och verkar som hon går på värre droger än alkohol... stackars pojke. Hoppas han får det bra ändå.

  SvaraRadera
 3. Efter att ha läst domen så blir jag förvånad över att en mamma kan göra nästan vad som helst utan att förlora rätten till umgänge, vilket pappor inte sällan gör...

  Självklart så ska sonens rätt till en sund relation med båda föräldrarna främjas, MEN att gå ifrån 3timmar i veckan MED kontaktperson till fredag eftermiddag -> måndag morgon varannat veckoslut UTAN kontaktperson redan i augusti förefaller osunt med tanke på hur mamman har (be)handlat (sonen) under åren (vilket bekräftas av utredningarn).

  Min önskan är att sonen nu får det lite lungnare.

  SvaraRadera
 4. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 5. Jag sitter och läser domen... det är sorglig läsning.... återkommer...

  SvaraRadera
 6. Det här som jag citerar nedan ur domen är ett nyckelstycke. Uppenbarligen har Catarina Hurtig kört det formulär 1 A med övergrepp och misshandel, , som mammor brukar använda, men domstolen har inte brytt sig om det den här gången:

  " Enligt den vårdnads-, boende- och umgängesutredning som inhämtats har det föreslagits att
  Ulf Elmqvist ska tilldömas ensam vårdnad om Nicholas. Han har av utredarna bedömts
  vara den av föräldrarna som i störst utsträckning står för gränssättning och stabilitet i
  Nicholas liv. Utredarna har i sitt senaste yttrande den 31 maj 2010 hållits fast vid sin
  ståndpunkt och med än större säkerhet gett uttryck för sin uppfattning att Ulf Elmqvist
  ensam bör ha vårdnaden om Nicholas. De har som skäl för sin uppfattning angett att
  han är den som kan ge Nicholas möjlighet att ha en fortsatt relation till båda
  föräldrarna, vilket som det får förstås har sin grund i att Catarina Hurtig, enligt
  utredarna, tycks övertygad om att fadern utsätter sonen för övergrepp och misshandel. "

  SvaraRadera
 7. Att hon så snabbt får ett oövervakat helgumgänge och att processen fått ta så lång tid stör mig.

  SvaraRadera
 8. Tommy: Som jag begriper det så tar det alltid så lång tid... men det är då till mammans fördel, som har anklagat pappan för diverse övergrepp och därför får inte pappan träffa barnet/barnen. Men en utredning tar tid när myndigheterna är inkopplade. Den senaste utredningen var daterad den 25 maj 2010. Detta är också för barnets skull. Domstolen uttryckte också oro för att hon kunde avvika med barnet, men i så fall begår hon ett brott till. Denna dom poängterade ändå barnets bästa och ansåg att det bästa är gemensam vårdnad. Det som är målet också här. Jag tycker att domstolen gjorde det bästa som gick att göra utifrån de svåra omständigheterna.

  SvaraRadera
 9. Jag menar att om utgånspunkten vore gemensam vårdnad och växelvis boende om föräldrarna valt att inte bo tillsammans eller separerar, så är det mycket lätt att se vem som obstruerar.
  De mödrar som ser barnet som sitt eget och inte kan acceptera en närvarande far kan lätt observeras redan på mödravårdscentralen.

  SvaraRadera
 10. För mig är det en gåta hur ni vuxna människor kan sitta och snaska i ett privat fall ni inte har med att göra, lusläsa handlingar, spekulera och därtill gotta er åt andra elände.
  Mår ni bättre nu?

  SvaraRadera
 11. Men Monica det här är ett exempel på domslut, som går åt rätt håll. Sedan är det en katastrof med alla de här fallen, där inte mamman och pappan kommer överens. Naturligtvis. Att läsa domen är inte roligt. Mellan orden förstår man hur mycket underligt elände det finns.

  Det är inte att snaska det är att läsa offentliga handlingar, där i det här fallet våra myndigheter och domstolar försöker att skipa någon slags rättvisa för ett barn. Om du vill kan jag skicka dig domen per mejl.

  SvaraRadera
 12. Du Ann Helena Rudberg kan ju inte ha läst handlingarna i målet. De ingivna rättsintygen som bevisar att fadern misshandlat mamman både när hon var höggravid, samt i sonens närvaro.

  Precis som din man som skrev artiklarna på Realtid och konsekvent "glömde" utelämna dessa fakta.

  Att hon tvingades till kontaktperson sedan hon inte lämnade tillbaka sitt barn är inte konstigt utan vanligt. Att hon vägrat lämna ut barnet i vintras var heller inte konstigt sedan han blivit slagen av pappan, något som oojken berättadeom för Barnavårdscentral, läkare och tandläkare. Deras anmälningar mot pappan finns också ingivna som bevisning i målet. Märkligt att du som precis som Realtid och din kompis Carlqvist underlåter att skriva dessa fakta som så solklart bevisar att det är fadern i detta fall som gjort allt i sin makt för att ta barnet från mamman. Precis som han hotat med när han satt anhållen första gången redan 2005.

  Du är en skam för kvinnor och mödrar.

  SvaraRadera
 13. Du Ann Helena skriver: Jag vet att hon har kommit dragande med sin långa utbildning... för att rättfärdiga det hon är, men hon finns totalt naken på internet, festar runt i genomskinliga blusar och verkar som hon går på värre droger än alkohol... stackars pojke. Hoppas han får det bra ändå."

  Hon finns naken på internet för att pappan spridit ut bilder på henne NU från graviditet och förlossning 2005 !!!!!! Bilder han själv tagit! Snacka om grov kvinnofridskränkning. Är du inte klok?

  På grund av pappans förtal har Catarina Hurtig frivilligt i hemlighet lämnat övervakade drogprover två gånger i veckan i ett års tid och gjort alkoholblodprov lika länge som visar att hon är nykterist och aldrig intagit en enda drog! Dessa gavs in till tingsrätten nu i juni! Det är ju förtal det du skrivit här och de insinueringar du gjort!!

  Tillsammans med drogproverna gav hon in intyg om att hon var fullständigt psykiskt frisk, något som exmannen också påstått. Kom igen Ann Helena, inte kan du ha missat att det är exakt sådan smutskastning och sådana lögner som utgör kvinnomisshandel. Långt efter att kvinnan lämnat mannen ifråga.

  Ditt blogginlägg och dina kommentarer är rent stötande.

  Du gratulerar ett barn till att han nu tvingas bo merparten av sin tid hos en pappa som han själv sagt slår honom. Hur är du funtad?

  /En pappa

  SvaraRadera
 14. Jaha nu har jag fått svansen efter mig... den hatfyllda. Ni har inget för det kära vänner. Jag har precis som min sambo skrivit om domslutet. Inget annat. Och det ni kommer dragande med här är skvaller och förtal gentemot parten. Det är legio i sådana här mål. Domstolen har avgjort målet och resten är upp till parterna. Det går inte att fortsätta rättegången på nätet. Låt nu familjen få lugn och ro. Och framförallt barnet.

  SvaraRadera
 15. De annonyma stormar till med lögner och förtal. Inget att fästa sig vid. Det hör till om man har fel uppfattning som vi har. Tufft gjort av dig att stå upp mot MA:s krav.
  Du är tydligen också en mycket bättre jornalist och det kanske man måste vara för att få jobba på DN

  SvaraRadera
 16. Tommy: Jag tycker inte det var särskilt tufft... det Monica krävde av mig var ju nåt som gick emot grundlagen. Hon blev lite tokig där ett slag. Varför skulle jag ta bort inlägg och kommentarer och inskränka min yttrandefrihet?

  Och säg inte att vi har fel uppfattning, inte ens på skämt eller som ironi. Det har vi inte. Var och en har rätt att uttrycka sin mening.

  Jag vet inte vad som har hänt med Monica. Kanske har hon varit så här hela tiden. Känner henne inte på det viset. Har bara pratat med henne en gång i telefonen.

  SvaraRadera
 17. Ja herregud nu är ni inne och läser det här inlägget på fyra rader om och om igen. Måste bero på att någon har anfallit papparörelsen nu igen. Kära nån. Det är barnen som ska stå i centrum. Gör Barnkonventionen till lag!

  Och vad gäller Catarina Hurtig och hennes son så hoppas jag verkligen att detta barn har det bra hos pappan nu och att hon också träffar honom. Barn behöver båda sina föräldrar! Jag hoppas att kungen och drottningen verkligen genomför det de har tänkt sig nu i slutet av året!

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/12/26/g-r-barnkonventionen-till-lag-och-f-rsvara-alla-barns-r-tt-till-b-da-sina-f-r-ldr

  SvaraRadera
 18. Hallå alla ni som läser! Det går att kommentera här också! Be my guest! Ni får skriva precis vad ni vill.

  SvaraRadera
 19. Jag har skrivit tre inlägg om denna fråga. Här är det första:

  http://annhelenarudberg1.blogspot.com/2010/06/barn-som-rovas-bort-sjalsligt-och.html#comments

  Och numera syns herr Ulf Elmqvist, pappan i fallet ute med Soledad Lecchini i kändissvängen. Hon ser trevlig ut. Ni får bläddra igenom ett antal kändisar innan ni kommer till dom:

  http://stureplan.se/bilder/event/2009/10/19/invigning-worldclass-health-academy

  SvaraRadera
 20. Svenska Aller är senast att gå in på detta. Tänk att jag har blivit arkiv åt medierna!
  http://mediacreeper.com/site/annhelenarudberg1.blogspot.se

  SvaraRadera