fredag 4 juni 2010

I dag tar yngste sonen studenten

Och det ska vi fira i dagarna två. Skolan han har gått i är en privatskola, som ett äkta par äger. De kör runt i fin bil och hustrun har extra fin päls för att inte frysa.

De båda har satt av två miljoner per år till sina pensioner. Det syns inte i redovisningen för det tas ut innan vinsten. Och politiker är så dumma så de tjatar bara om vinst hit eller dit.

I skolan får sistaårseleverna inte göra sitt avslutande skolarbete. Det ska de göra på annan plats utan några resurser alls. Och föräldrarna ska betala detta. Har de inte råd så blir det förstås underkänt.

I dag fick eleverna hotbrev från skolan om att de som kommer berusade till fotograferingen på morgonen blir avstängda från resten av dagen. Vilken nedvärderande syn på de egna eleverna! Tror de att alla är alkisar? När hans äldre bror tog studenten så blev de bjudna av skolan på champagne på morgonen.

Det är klasskillnad på skolor minsann för hans skola var också privat. Och en kompis till vår son i en annan privat skola fick äta fin lunch på Gondolen vid Slussen på skolans bekostnad.

Skulle förvåna mig om de här eleverna får äta något annat än skolmat i skolmatsalen ens i dag.

Det är något för lokaltidningen att skriva om istället för att komma med små gulliga standardreportage om examen med små flickor med blommor i håret.

Tack och lov är vår son så duktig att han på egen hand har fixat jobb. Ha ska bara ha tio dagars ledigt först.

Hurra för vår son! Ett fyrfaldigt leve. Han leve: Hurra Hurra Hurra Hurra!

8 kommentarer:

 1. Hurra för sonen! Jättekul att det har gått så bra för honom med tanke på vad du skriver i din bok Ett sekel av tystnad. Härliga tider! Strålande tider!

  SvaraRadera
 2. Javisst är det... jävla samhälle tänker jag... fy fasen, som inte har förmåga att ta till vara människors talanger och kunskaper. Han som skrev långa doktorsavhandlingar redan i tredje klass... alldeles strax ska hans pappa skjutsa honom till skolan!

  SvaraRadera
 3. Grattis till sonen på hans studentdag! Hur firas detta? Var är det tänkt att det avslutande skolarbetet ska göras och varför måste det betalas? Jag är lyckligtvis så gammal att jag slapp göra ett sådant arbete.

  SvaraRadera
 4. Maria: Vi firar i dagarna två... han försvann just på en sån där lastbil du vet mot stan... och eftersom han har gått tekniskt gymnasium så var det lite lumpen över flaket.. alltså mest killar, nä det blev helt enkelt inget av med slutarbetet... dom skulle göra nåt tjusigt där vetu som kunde kosta hundratusen eller så på egen bekostnad med hyra av lokal. Han fick underkänt i styrketräning (!) och han som tränar varje dag i det jobb han redan har... så kan det se ut... ibland finns det ingen reson och sans i nånting.. men nu är han ute ur plugget åtminstone. Så kul att se dom springa ut. Ingenting har ändrats sedan 60-talet.... med den traditionen!

  SvaraRadera
 5. Hurra för din son, Ann Helena!

  SvaraRadera
 6. Tack Valens tack alla! Han är hemma nu igen lite bladig som man ska vara på studenten efter den obligatoriska rundfärden runt Sergels fontän i stan. Han ingick i det som på nyheterna kallades "trafikstörningar". Nån gång i sitt liv ska man väl vara det...

  SvaraRadera
 7. Att ta studenten är stort för alla ungdomar. Bra att det gick bra för din son. Trots skolan...

  SvaraRadera
 8. Tack Jerry och stort Grattis till din son också, som gick ut i går han med!

  SvaraRadera