onsdag 23 juni 2010

Livet blev trist för kapten Klänning

Så därför valde polischefen att ge sin in i en jakt på sex. Det har han hållit på med sedan han för fyra år sedan inte fick ett nytt förordnande som polischef.

Men varför kunde han då inte nöja sig med lagligt sex? Istället för att begå våldtäkter och jaga unga flickor. Jag tycker det verkar vara ett svårt fall av gubbsjuka bakom det hela.

Ungefär som att riksdagen och justitieministern Lennart Geijer var indragna i något liknande på 70-talet. Ingen av de där gubbarna kunde begripa vari en inre utveckling bestod . Lika lite har kapten Klänning Göran Lindberg förstått vad livet egentligen handlar om.

Sex handlar om chackra två i kroppen. Där ligger våra behov av makt och egotripper. Så när han inte fick makt över en organisation skulle han utöva den över unga flickor. Med våld om så behövdes. Han borde ha gått i terapi istället, tagit en yogaklass eller mediterat.

Som jag ser det är vi här för att utvecklas och det innefattar inte bara karriärer. Det är fel sätt när gamla gubbar och gummor tror att livet ska fortsätta som det alltid har gjort. I början av vårt liv, kring de 20-30 behöver vi utvecklas i samhället, få någonstans vi hör hemma i yttre bemärkelse.

Mellan 30-40 behöver vi bilda familj skaffa barn och gå in i den gemenskapen. Om vi inte har gjort det tidigare.

Mellan 40-50 behöver vi förkovra oss och utvecklas. Nu inte bara i samhället utan inuti också. Vi behöver stötas och blötas för att bli riktiga och själsligt utvecklade människor, så att vi känner att något har hänt med oss när vi uppnår 50.

Mellan 50-60 behöver vi förbättra allt som finns inuti oss. Och vi behöver göra en helhet av oss. Lägga gamla sår och ärr till vår kappa av stordåd, så att vi kan gå vidare som hela människor.

Mellan 60-70 är det dags att se över livet och fundera över vad det finns mera, som vi kan göra för oss själva och för människor omkring oss så att världen blir ett bättre ställe.

Mellan 70-80 är det dags att dra slutsatser av vad som har hänt. Människor med den överblicken kan vara oerhört visa.

Mellan 80-90 gäller det att försöka förmedla denna visdom till kommande släkten. Ingen som är 20 begriper vad detta betyder: att ha levt så länge.

Mellan 90-100 fördjupas denna uppgift. Det är ett stort ansvar att ha blivit så gammal. Och vi borde verkligen vörda dessa människor som har tagit på sig att leva så länge.

10 kommentarer:

 1. Det var mycket skumt i Geijeraffären. Och det är det i klänningshärvan också. Varför ska annars allt hemligstämplas. Ordet snuskigt räcker inte långt här.

  SvaraRadera
 2. Jo Geijer var förskräckligt som affär. Jag led som en hund på DN när vår svage chefredaktör inte stod bakom sina medarbetare utan backade för att Palme gick man inte emot. Och det är säkert så att allt hemligstämplas för att skydda andra... ämbetsmän, andra poliser eller höga politiker?

  SvaraRadera
 3. Lindberg är ett pervo. Lennart Geijers horkontakt var däremot harmoniskt och utan komplikationer. Där finns inte mycket skumt.

  Mellan 90 och 100 är man i allmänhet så pass gaggig attr man inte längre har någonting att ge. Det är inte mycket att vörda.,

  ----

  Mycket nytt material på

  Ordgaller


  - M v h,
  Peter Ingestad, Solna

  SvaraRadera
 4. Man kan inte undgå att undra över anledningen till att allt hemligstämplats. Vad har han gjort egentligen? Har han verkligen våldtagit som massmedia ihärdigt upprepar? Eller har han "bara" brutit mot lagen, d v s utfört olagliga handlingar som i senaste sexköpslagen klassats som våldtäkt av våra riksdagsmän?

  Om man gör om lagen även för misshandel så att det enligt lagen klassas som mord när man slår någon på käften så kan åklagarna även i dessa fall brösta sig i TV om de grova mordfall de driver. (Det är väl lite mer meriterande med sådana fall än om man tvingats åtala ett fyllo som slagit någon på käften i korvkön på nattkröken?)
  Utan att veta vad kapten Klänning gjort o utan att försvara sex med minderåriga måste man ju reagera när sex med en 14-åring - som frivilligt sålt sex o fått bra betalt - jämställs med med att man hoppar på en främmande ung flicka, våldtar o misshandlar henne med en kniv mot halsen o med stor sannolikhet förstör hennes liv (jag misstänker att den 14-åriga flicka som säljer sex på nätet redan är mer eller mindre förlorad).
  //Pops

  SvaraRadera
 5. Kära Ann! Du är en underbart klok och ganska vis människa och Din analys av olika åldrar tror jag stämmer. Om man vågar. Den där kommentaren om att alla äldre mänskor är gaggiga och inget att räkna med borde du ta bort. Den är så negativ och okänslig. Jag tror att både du och jag blir ännu visare ju äldre vi blir.
  Glad Midsomar önskar
  Gitta

  SvaraRadera
 6. Hej Ingestad! Geijeraffären var en stor skandal för Sverige i vilket fall. Med eller utan våld. Och det finns visst nåt kvar mellan 90-100. Jag har en morbror som har fyllt 96 och jag har fått massor av honom. Också nu! Och han är född 1914 som du förstår. Att han finns kvar är fantastiskt när min mamma dog för drygt 40 år sedan... :)

  SvaraRadera
 7. Pops: Enligt åklagaren är det för att skydda offren, men naurligtvis kan en utredning lämnas till allmänheten ändå. Vill man skydda offren tar man bort namnen helt enkelt. Detta är överklagat!

  Och förresten tycker jag det är förfärligt med flickor som säljer sex och tanter med för den delen. De har inte heller begripit mycket... tyvärr. Man kan väl säga att de fastnat i chakra nummer 2.

  SvaraRadera
 8. Gitta: Natuligtvis blir vi bättre ju äldre vi blir. Tog inte bort Peter Ingestad som du ser. För han är en gammal knäppskalle, som också har blivit bättre som äldre ;) Han har bara lite fördomar...

  SvaraRadera
 9. Ha en bra midsommar själv Ann Helena!

  //Pops

  SvaraRadera