onsdag 8 januari 2014

Journalister fria

UPPDATERAT
De båda svenska journalister som tillfångatogs för 46 dagar sedan är nu fria. Jag skrev om det här då. Uppenbarligen var det kriminella som tog Magnus Falkehed och Niclas Hammarström och förde bort dem i Syrien nära gränsen till Libanon.

Huruvida det har kostat pengar att få loss dem omtalas inte, men det vore väl märkligt om det inte har betalats ut en lösensumma. Niclas Hammarström skottskadades i ett ben när han försökte fly enligt Aftonbladet. De båda hölls i mörker i en källare och fick bara besöka toaletten en gång om dagen. Efter flyktförsöket misshandlades de båda. Utrikesminister Bildt twittrar så här:
Great relief that the two Swedish journalists are out of Syria. But unfortunately there are still others held against their will.
9.1.2014 I eftermiddag vid 16-17-tiden kommer de båda att landa på Arlanda. Åk inte till Syrien om det inte är totalt nödvändigt! Vi vet att det är förfärligt där ändå. Vi behöver inte fler gisslandraman. 
17:15 Ja nu är de här, men det är inte riktigt samma hallelujastämning som när Schibbye och Persson blev fria i Etiopien. Syrien är en annan femma, som mordbrännaren sade när skithuset brann. Nä jag vet inte heller vad relevansen är i detta påstående, men det kluvna med Syrien är ju att där står terrororganisationerna mot varandra och diktatorn. Inte något att hurra för direkt. Och så är en del där enbart för pengarna. Galningar! Hela bunten om ni frågar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar