lördag 31 augusti 2013

President Obama ska slå till mot Syrien

UPPDATERAT
Han har hållit ett tal just nu och sagt utanför Vita huset att han kommer att slå till militärt mot Syrien. Det går inte att låta en regim i Syrien komma undan med att gasat ihjäl sin egen befolkning. Därav flera hundra barn.

Han kan ge ordern att slå till i morgon om en vecka eller om en månad, men han ska göra det. Men först ska han söka enhet genom att genomföra en debatt i kongressen om detta. Det är det riktiga demokratiska sättet att genomföra den här aktionen, sade han.

Däremot behöver inte FN berätta hur det ligger till och inte heller behöver USA be om lov att genomföra detta hos FN, som president Putin har tyckt i dag.

President Obama ska åka till Sverige nästa vecka och då väntar bland annat sju demonstrationer emot honom med Nej till Big Brother Obama som övergripande slogan. Det är demonstrationer från vänsterkanten med Nätverket 4 september. De är emot den övervakning och avlyssning som USA bedriver i världen.

Här skrev jag tidigare om Syrien.

1.9.2013
Och när presidenten sedan inte får stöd av kongressen kan han skylla på den. Det verkar som om USA liknar Sverige. Dra allt i långbänk så ordnar det sig!

3.9.2013
Migrationsverket ser framför sig ett evigt krig så tre års uppehållstillstånd räcker inte utan nu måste det vara permanent. Och alla familjemedlemmar får komma hit. Åttatusen har redan fått tre års uppehållstillstånd och får nu permanent sådant. Vilken spåkula har Migrationsverket? Den borde nog ges till andra länder i Europa för de tillåter inte något dylikt.

President Obama får stöd av tunga republikanska senatorer. Vem hade kunnat tro det? Och i Syrien förföljs och utrotas de kristna. Det var lätt att förutspå. 

1 kommentar:

 1. Tack för att Obama besinnade sig och senarelade krigsaktionen!
  Den skulle ha varit igång i natt och kanske orsakat ett storkrig i
  Mellanöstern.
  Nu får alla parter tid till eftertanke och kanske är kongressen lika klok som det brittiska parlamentet och avstyr krigsäventyret.
  Det blir i alla fall en rejäl debatt hos det amerikanska folket.
  Jag har följt kommentarer på Guardian och Washington Post och
  det är en livaktig debatt. Varför har vi inte den i Sverige? Jo vi har ju
  Lundsberg!! I övrigt är ju alla kommentatorsmöjligheter borta.
  Inför Irakkriget var svenskarna stora motståndare. Nu är vi de
  största tillskyndarna till kriget i Syrien. Märkligt och beklämmande!

  Civilingenjör Bo Adolfsson

  Cbn

  SvaraRadera