lördag 31 augusti 2013

Slutet för ondskan

Det är som jag alltid ha sagt det ordnar sig. Allt blir till det bästa. De människor som sprider hat, skickar ut det mot andra, får tillbaka det som ett brev på posten. Det fungerar så. Det är inte en mänsklig lag utan en universell. Kärlek och omtanke sprider sig också som ringar på vattnet och får människor att bli bättre och fungera som goda medmänniskor. 

Rättmätig vrede är också utmärkt. Det måste till för att inte de hatiska ska kunna trampa ned andra i marken. I självförsvar är det rätt. Det måste sättas gränser mot det som inte någon vill ha i sitt liv. Hela vårt samhälle är uppbyggt så. I slutänden med domstolar. Det finns också en universell rättvisa. Och den fungerar. Det tar bara en smula tid i våra mänskliga liv.

Jag rekommenderar nästa veckas Uppdrag Granskning där undersöks hur en anklagad man blev häktad för incest på sin lilla dotter. Han friades innan detta fall ens gick till rättegång. Åklagaren lade ned fallet. Men han blir ändå dömd av socialtjänsten. Det är upp till mannen att bevisa sin oskuld. En kvinna är alltid mer trovärdig. Detta är ett enda fall, men det finns många fler. Socialtjänsten har stor makt i det här landet och kan använda den makten i det ondas tjänst. Tyvärr. 

Tjänstemännen där skadar barn för livet. Och de grundar detta på hörsägen utan bevis. Det är enklare att tro på kvinnan och eftersom barnet eller barnen redan är i hennes våld blir de hjärntvättade av henne. Jag har själv sett det på nära håll. Hur all kontakt tas bort. Ingenting får finnas kvar av relationen till pappan. Presenter till jul och födelsedagar skickas tillbaka. När pappan söker upp dem får han inte träffa dem. De får inte ringa till honom. Och han får inte prata med dem. Skolan bryter kontakten och mamman har allt makt över barnen. De tas ifrån kontakten med otaliga människor som de är släkt med. Inte bara pappan.

Men inget som våldet må skapa är mer än vanskligt och kort. Det dör som en stormvind i öknen bort, för att travestera Det eviga av Esaias Tegnér. Den dikten skrevs för mer än tvåhundra år sedan, men gäller absolut fortfarande. Och sanningen går inte att dölja i längden. Till slut faller allt tillbaka på den som har åstadkommit detta onda. Och finns inte straffet i en domstol så finns det i levande livet.

Se Uppdrag Granskning på onsdag 4 september klockan 20.00 i SVT1

4 kommentarer:

 1. Bra skrivet. Allt fler inser och ser vad som sker, se exempelvis. www.socialotjansten.org . Det är skrämmande att man ej följer FN's Barnkonvention
  Leroy

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Leroy! FN:s Barnkonvention borde vara lag! Har jag propagerat för i flera år. Det skulle ändå stärka barnens ställningen en smula. Socialtjänsten fungerar mera som en myndighet som står bredvid och tittar på tills något drastiskt händer. De är absolut inte opartiska. Här skrev jag om Barnkonventionen på Newsmill år 2009. Droppen kanske urholkar stenen så småningom:

   http://www.newsmill.se/node/15855

   Radera
 2. Tack för ett väldigt bra inlägg.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack! Det finns inte något värre för ett barn än att bli av med en förälder och massor med släktingar. Men det vet ju inte barn som är indoktrinerade att hata dessa. Förfärligt att samhället hjälper till med detta.

   Radera