onsdag 21 augusti 2013

Varför besöka Somalia?

UPPDATERAT
En svensk vänsterpartist dödad och en annan skadad. Vad gjorde de i Somalia? Inte ens Läkare utan gränser vill vara kvar där längre. Det stod klart i förra veckan. 

Det råder också totalt rörelseförbud för FN-personal i området. Det verkar naivt att bege sig till Somalia i det tillstånd som landet befinner sig i med milis som är islamister.

Det var en grupp partimedlemmar från vänsterpartiet som hade begett sig dit och den nu skadade kvinnan twittrade att hon hade en present till Mogadishus borgmästare i bagaget. De var där för att starta ett demokratiprojekt. Men det kanske var fel tidpunkt?
22.8.2013
Det var ungdomar från Husby och Rinkeby som var där. Kanske för att på egen hand fixa till demokratin? Ann-Margarethe Livh som blev skadad uppfattade det som att de ville kidnappa henne. Ja det är ju ett vanligt scenario. När det inte längre går med skeppen så bra utanför Somalia för de är bättre skyddade så kanske det går på land?
10:29
Här är UD:s avrådan från att åka till Somalia, ett av världens farligaste länder. Publicerat i juni i år.

"Utrikesdepartementet uppmanar även de svenska medborgare som befinner sig i Somalia att lämna landet. Avrådan gäller tills vidare."
13:38
Den svenske vänsterpartisten begravdes nu på morgonen i Mogadishu enligt släktingarna. Det var vad han själv skulle ha velat. Han älskade sitt hemland, säger en bror. Vila i frid i Afrikas jord!
23.8.2013
Tre sägs ha gripits i Mogadishu för överfallet på svenskarna. Två andra sägs sökas för att ha planerat dådet. Det var två föreläsare och en administrativ tjänsteman från universitetet som greps och togs in för förhör och frågades ut kring inbjudan av den svenska vänsterpartisten Ann-Margarethe Livh.

7 kommentarer:

 1. Ja AHR.

  Vad gjorde man där?

  Leroy

  SvaraRadera
 2. och UD hade ingen aning om att de var där öht..
  Vad sa Jonas Sjostedt på TV att de var där och gjorde?

  SvaraRadera
 3. Ja de var där i "demokratisyfte" vilket allt vänsterpartiet gör utomlands handlar om. Vänsterpartiet ska nu noga undersöka vad som hände, sägs det.

  SvaraRadera
 4. Det tyder också på att vänsterfolket inte vet något om Islam. Demokrati är förbjudet för muslimer enligt Koranen och dess uttolkare.

  Varför vill inte vänstern lära sig av den kunskap som finns om Islam, Jihad m.m? Varför vill dom inte ta del av den information som finns? T.ex YouTube-filmer om de grymheter som görs i Allah:s namn? Varför, varför?

  Anders

  SvaraRadera
 5. Vänstern var där i demokratisyfte? Vänstern och demokrati i samma mening? Nä, det där går jag inte på....

  SvaraRadera
 6. vänsterpartiets uppenbarligen naiva "demokratiprojekt" har kostat en ung mans liv. vem bär ansvaret för det? vilka slutsatser drar vänsterpartiet av det här?

  SvaraRadera
 7. Idag på BloggNyheterna: Mediekonferens i Malmö och vänsterpartister i Somalia.

  SvaraRadera