söndag 1 september 2013

Har bidragit med flera miljoner till samhället

Ja det kostar så mycket att uppfostra tre barn. Det har jag gjort. Dock med förbehållet att man måste ha jobb då! Ifall man går på socialbidrag eller andra bidrag från samhället när man har barn så är det staten och kommunen som står för denna kostnad. Det vill säga andra människor än föräldrarna. 

De flesta i vårt samhälle är överens om att vi måste ta hand om föräldrarna som har barn. Har man sex barn så får man drygt 10 000 i barnbidrag i månaden (flerbarnstillägg) och sedan finns det bostadsbidrag och annat smått och gott så som barnfamilj går det att leva rätt gott på samhället.

Vi skriker efter fler människor i vårt land, för de ska betala allt som vi behöver. Dock verkar det vara lite Ebberöds bank (eller ett klassiskt Ponzibedrägeri) över situationen - i statlig regi - där fler och fler ska leva på de som redan arbetar och betalar en massa skatt, men som sagt så är samhället uppbyggt. Här har jag rett ut det där med socialbidrag. Och här att vi ger tio gånger så mycket i socialbidrag till en invandrare som till en infödd svensk. Vi är unika i Europa där, men blundar för det. Eller vi vill ha det så för det är politiskt bestämt.

Första året är dyrast med barn för då måste föräldrarna vara lediga och ta hand om barnet. Drygt 100 000 lär det kosta. Ja, det beror ju också fortfarande på hur mycket man har i inkomst då. Han man noll i inkomst av arbete kostar det ingenting. Då ställer samhället upp!

Det är helt otroligt hur duktiga vi 40-talister har varit i sammanhanget. Vi som föddes efter andra världskriget och bidrog med massor av barn när vi blev vuxna! Plus att vi tog hand om våra gamla föräldrar och betalade deras pensioner, plus att vi jobbade som galningar och betalade full taxa på dagis.  Betalade dessutom in en massa pengar till våra egna pensioner, som sedan togs ifrån oss av Göran Persson. Och så byggde vi hus för att våra barn skulle ha någonstans att bo. Grattis till mig och andra får jag säga. 

4 kommentarer:

 1. Kan man ha fri invandring i en välfärdsstat?
  Kan man ha en intellektuellt hederlig debatt i Sverige?
  Läs gärna Arnstberg och Sandelin: Invandring och mörkläggning!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. Ja tyvärr blir det aldrig någon vidare diskussion om detta. Recensionen i Aftonbladet talar om förljugenhet och samma gamla rasim i ny tappning:

  http://www.aftonbladet.se/kultur/bokrecensioner/article16716788.ab

  Och så finns det ett litet ledarstick i Svd:

  http://www.svd.se/opinion/ledarsidan/extremernas-ilska-mot-eliten_8451406.svd

  Annars är det mest från högerkanten i olika tappningar som detta omskrivs. Obs för femtielfte gången ska jag be att få påpeka att jag inte är partipolitiskt engagerad i något parti. Vet inte ens om jag ska rösta nästa gång. Vi får se om det finns något som går att rösta på.

  SvaraRadera
 3. Den tekniska utveckligen, som ex-vis "Vertical Farming", och exploatering av rymdens oändliga resurser, http://alturl.com/ejjg3, kommer att göra att allt färre människor kommer att behövas för att "försörja" folkflertalet.

  Så allt fler av oss människor kommer att bli "arbetslösa". Vad skall de/du/jag då göra?

  Bl.a Christian Engström från Piratpartiet har funderat på detta och har några värdefulla ideér kring detta. Kolla in gärna hans föreläsning från i våras här: http://alturl.com/96ogi

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja jösses! På 60-talet gick det att läsa i tidningarna om hur vi enbart skulle käka piller i framtiden, inga jordbruk skulle behövas. Allt skulle fixas av vetenskapsmännen! Jo, jo så blev det. Vi är nog rätt jordbundna och beroende av denna planet. Inte av galna idéer.

   Radera