måndag 9 januari 2012

Var det ens en fjäder?

UPPDATERAT

Ja ni känner ju till talesättet att göra en höna av en fjäder, men ännu värre kan det bli om man låter en bloggare bestämma agendan även för tidningar. Detta hände sig nu när en innebandykille sades ha blivit övergiven av sin pappa.

Ja, det vet vi ju att pappor är generellt väldigt elaka, medan mammor är madonnor och alltid goda och står vid spisen och bakar och föder barn samtidigt. Sic!

Det finns för mycket internetberoende och inga som kollar fakta. Polisen har varken hittat killen eller pappan och eventuellt rör det sig om två olika. Alla killar i det utpekade laget är hemma och mår bra.

Ge fasen i att ge ut så mycket tidningar i helgtider, när inga journalister jobbar tydligen. Eller också är de alla i 30-årsåldern och väldigt kåta på att få ut något sensationellt i tryck. Kolla fakta innan det släpps ut!

Vilken smörja som har släppts över internet den senaste tiden. Jag har själv skrivit om bottenpåhoppet på 40-talisterna. Och att vi inte alla blir sjuka efter att ha fyllt 45 år.

Fick ett litet mejl i dag från chefredaktören på Svenskan där hon tackar för att jag uppmärksammar henne på vad dom gör på tidningen. Så här ser det söta lilla standardmejlet ut:

Hej,

Tack för dina värdefulla synpunkter på SvD och vår journalistik.
Vänliga hälsningar,
Lena K Samuelsson
Chefredaktör SvD


Bättre vore om de själva uppmärksammade vad de håller på med.

Här är bloggen som alla journalister trodde blint på.

Polisen sägs nu ha gjort ett genombrott. De har fått mejl.

Åklagaren i målet är en kvinna. Jaga alla pappor ända in i helvetet. De förtjänar ju inte bättre! Sic!

Själv har jag bara upplevt obehag när mina barn har sportat, när en tränare skällde ut dem efter en match. De var inte vatten värda. Sånt gillar inte barn och inte heller jag uppskattade detta. Skyll inte på föräldrarna, skyll på idrottsrörelsen och hetsen efter nya stjärnor.

15.1.2012

Som sagt vilken smörja press, radio och TV har släppt ut. Medierna lyckades till slut ta reda på att materialförvaltaren skarvade lite. Pojken hade aldrig övergivits och pojken hade inte en mobiltelefon. Han skjutsades till sin pappa på andra sidan parkeringen. Ingen hade övergivit honom. Sluta förfölj papporna!

18.1.2012

Och äntligen har den kvinnliga åklagaren lagt ned förundersökningen.

11.6.2012
Och nu fälls SVT för bristande saklighet. Helt rätt och lagom. 

3 kommentarer:

 1. Att jag engagerade mig så tidigt berodde dels på den grymhet som pappan gjort mot sitt barn och trovärdigheten som jag ansåg att bloggen faktiskt hade. Jag tror ju att det är som han skrev till en början men att han nu fått kalla fötter. Jag följer detta fall nogsamt på min blogg och uppdaterar så fort jag vet något nytt. Sen har polisen ikväll fått tag i en förälder angpående detta och kallar det för ett genombrott.

  Så riktig en fjäder vill jag kalla det trots allt. Jag tror det är viktigt att bloggare och social media finns som komplement och det visade om inte annat Gömdaskandalen för ett par år sedan.

  SvaraRadera
 2. Jerry: Jag såg att du hade engagerat dig. Gömdaskandalen byggde på en bok, inte på en blogg. Och denna person har nu ballat ur totalt. Det gäller att ha mycket att stå på och då inte bara fakta, utan också som människa.

  SvaraRadera
 3. Häxjakt på män är ju praxis i sverige idag, varför skulle fakta behövas innan man börjar jaga män ?

  Nu SKA man tydligen bara hitta en pappa att sätta dit, till vilket pris som helst verkar det som, rykten från illasinnade är upphöjt till bevis och när drevet satt igång SKA bara någon hittas.

  SvaraRadera