lördag 21 januari 2012

Äntligen!

UPPDATERAT

Det sägs att Håkan Juholt tänker att avgå. Det finns uppgifter till TV-kanalerna. Ja det är naturligtvis det enda rätta.

Nu har tiden stannat upp för ingenting går att göra när han sitter kvar. Han har verkligen blivit en jättepropp.

Det socialdemokratiska partiet har betett sig som om väljarna inte betyder någonting, inte vad vanliga människor tycker. De har uppträtt som om de i maktfullkomlighet kunde bestämma vad som helst inne i de slutna rummen.

Så kan inte en demokratisk politik fungera. Människor ser och hör. De är inte dumma. De känner instinktivt vad som pågår och vet vad de tycker om detta.

Pressträffen är i Oskarshamn i dag kl 15. Håkan Juholt ska tala till folket i ett köpcentrum. Och SVT 2 direktsänder därifrån.

15:03
Han lämnar med omedelbar verkan! Så fantastiskt!

SVT 2 kunde inte sända detta historiska! Skandal! Tekniska problem. TV4 och tidningarna sände dock, vilken tur. Varför betalar vi licens?

Här berättade han i oktober förra året att han är sambo med sina barn. Lät mycket konstigt! Och här kan ni läsa om hans grodor i november.

16:50

Socialdemokratiska partiet har aldrig haft en så extrem situation. Det enda som det gick att jämföra med var 1986 när statsminister Olof Palme blev skjuten. Det sade partisekreterare Carin Jämtin vid den presskonferens, där hon annars inte ville svara på några särskilda frågor.

Hon är ansvarig för partiet under den tid, som det inte finns någon partiordförande, men hur länge det kommer att vara vet ingen. Sverige står således på obestämd tid utan opposition.

Att jämföra med hur det var 1986 är lite grovt. Vem sköt nu? Det var väl partiet självt i så fall?

17:36

Och så Göran Greider, som säger att det var tidningarnas fel att Håkan Juholt fick avgå. Jaha är inte han själv chefredaktör för en tidning i Dalarna och kan inte han sitta i TV och plädera för sin sak?

Detta var helt enkelt den uslaste partiledaren något parti överhuvudtaget har haft. När han inte ens kunde hålla reda på vad som hade hänt när det gällde försvaret: att sd inte satt i riksdagen då, när beslutet om detta togs. Då ville han naturligtvis omedvetet eller medvetet inte vara partiledare längre. Vad han än sade.

Göran Greider överskattar huvudstadspressen och underskattar folkets mening. Han har själv sitt företag i Årsta. Det är väl också Stockholm?

18:50

Håkan Juholt gav den enda intervjun här i Östra Småland. Han har känt klassföraktet. De borgerliga tidningarnas ledarsidor gjorde karikatyrer av honom, säger han. Det är deras jobb att göra det. Han låter som om han aldrig har varit med i politiken förut.

4 kommentarer:

 1. som fd sosse tycker jag nästan synd om dom, juholt måste naturligtvis bort, partiet måste få diskutera politik och inte juholt, jag tycker lite synd om juholt också, han visste nog inte vad han gav sig in i när han blev partiledare, den stora frågan är ju vem som kommer efter, aulin trodde jag ett tag men han vill visst inte kvinnorna ha, blir en spännande eftermiddag, skidor, skidskytte, handboll, travet och så juholt.

  SvaraRadera
 2. Mullis: Klart det är synd om dom, det är det om alla, som inte ser skogen för bara träd. Juholt lever inte i vårt århundrade. Han har stannat upp på 20-30-talet, vilket är intressant i sig. Och att det syns så tydligt är också spännande.

  Och att partiet förleddes att tro att de kunde återvända till denna tid. Det kan man aldrig, men en sväng över denna tidsålder, gick att göra. Precis som man kan göra i terapi för enskilda och se vad som fanns då, för att sedan se vad som gick snett, när man inte kunde lämna den tiden.

  Sedan måste detta parti börja se framåt och gå åt det hållet också. Inte bara för sin egen skull, utan för politikens. Det är ett elände för en regering att inte ha någon opposition. Politiken bygger ju i grunden på motsättningar. Den dag de upphör har vi gått över till ett annat inte alls så spännande samhälle.

  SvaraRadera
 3. Partiet har länge haft interna problem. Och dessa måste de lösa innan de börjar klaga på sin partiledare.
  Sedan länge bedriver detta parti ingen politik utan agerar som dagisbarn i sandlådan

  SvaraRadera
 4. zoega59: Nästan hela Sverige håller med!

  SvaraRadera