onsdag 11 januari 2012

Fritt fram för heltäckande slöja

Skolverket tycker inte att människor, som bär heltäckande slöja ska förbjudas i skolundervisningen. Lärarna får anpassa sig helt enkelt och prata mer med dessa. Kolla att de har begripit vad som sägs.

Bara i undantagsfall kan heltäckande slöja förbjudas, som i lab-undervisning, när eld kan tända eld på kläderna eller i andra sammanhang där kläderna är till hinder.
Elever ska annars få klä sig hur de vill i skolan. En chans för alla elever att försvåra undervisningen. Helt säkert. Det kan ju inte vara förbjudet för killar att klä sig i slöja heller. Eller att ha mopedhjälm på inomhus om de vill.

Eller att ha jackor och mössor på, kepsar och vad som helst. De kan hänvisa till att det ingår i deras religion.

Alla som vill kan vara anonyma och skicka kompisar till skolan istället. Iförda heltäckande klädsel. Denna tillåtelse gäller på sin höjd omkring 200 kvinnor i Sverige, i dagsläget, men modet kan sprida sig lavinartat.

Alia Khalifa kunde inte vara sig själv om hon inte fick bära slöja. Hon tänkte flytta till Egypten för att få vara sig själv på riktigt, men än har hon inte kommit iväg, utan bor i Spånga. Anas Khalifa heter hennes bror. Han är misstänkt för momsfiffel år 2013.

Här kan ni läsa vad Skolverket säger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar