måndag 2 januari 2012

Farligt att bo i Skåne

Inte så konstigt med den brottsligheten. Flera mord och mordförsök har skett på kort tid i Malmö. Och nu har Malmö kommun sagt ifrån att de inte längre kan ta emot ensamkommande flyktingbarn.

Skåningar tillhör de som flyttar mest till Stockholm.

Och en bilförare i Lomma träffades av en stor sten, när han körde bil vid halvfem på morgonen. Polisen tror att det kan ha varit en meteorit. Inte första gången det händer, säger polisen.

15-åringen som sköts på Ramels väg 105 i Malmö en halvtimme in på det nya året avled av sina skador. Polisen har ingen misstänkt.

Det finns för mycket vapen i omlopp i Malmö och kommunalrådet Ilmar Reepalu vill att alla som påträffas med ett illegalt vapen ska dömas för grovt vapenbrott. I Sverige har vi en gammal vapenlag, som inte längre ser till allvaret med alla vapen.

PS. Jag skriver med hjälp av en inkopplad mobiltelefon. Telias mobila modem visade sig vara mycket dåligt. Gick inte att komma upp på internet till slut. Telia har ännu inte lagat vår fasta telefon. Lär säkert dröja ett tag till. DS.

17:53

Är uppkopplad igen med mobil. Var ut och tittade och alla ledningar hänger där de ska. Äntligen! Men vi har fortfarande ingen telefon. Får ringa i morgon (med mobil) och fråga varför. Vi har varit utan fast telefon och uppkoppling till internet i åtta dagar.

2 kommentarer:

 1. Det verkar som att samtliga telebolag inte längre vill att vi ska ha fast telefoni. Det är för dyrt för dem att reparera. Därför tror jag att du kommer att få vänta.

  Apropå Malmö...att vara underdog är hälsosamt ett tag...men när du inte ser ljuset i tunneln där du sitter och det är kolmörkt, blir ljuset av en revolvers kula ett farligt ljus...makten...om än en sjuk sådan, tas som det enda ljus du kan få. God fortsättning!

  SvaraRadera
 2. Ramona: Jo du har säkert rätt i att dom inte vill ha ledningar längre i luften. Kostnaderna lämpas över på kunderna istället, som måste byta telefon eller annat hela tiden för att nå kontakt med omvärlden. Och jag som minns hur vi satt under telefonledningarna här ute på landet (Ingarö 50-tal) och lyssnade på hur de sjöng. De gjorde det bokstavligen av allt som passerade genom dem. Riktigt poetiskt i dagens läge.

  Revolverkulor som det enda ljus som finns? Ja kanske. Men varför en 15-åring? Ett mysterium.

  God fortsättning på detta underbara år, känner jag på mig att det blir. Jag lade en årsring med kort för att se vad det hade att medföra. Bra saker mest. Kortet som symboliserade året blev sexan i bägare, som betyder att året blir lyckligt och att en dröm realiseras. Dåtid arbetar genom nutid för att skapa framtiden.

  SvaraRadera