fredag 16 juli 2010

Terry Evans tre olika pappor

Terry Evans - född 1949 - har arbetat och arbetar med TV-serierna Förnimmelse av mord och Det okända. Han har skrivit en bok om sitt liv. Den heter Berget - vägen till frihet och han berättar om sin inre resa och hur han kunde förlåta sina tre pappor. Den biologiska och två styvpappor.

Han föddes i Carshalton, som ligger som förort till London - ca 16 km från Charing Cross. Den sammanhållande kraften i hans barndom var hans mormor. Hans pappa kom med resandefolket och gjorde hans mamma med barn. Terry föddes när hans mamma var sjutton år. Hans pappa fanns där i fem år, men aldrig känslomässigt för honom.

I treårsåldern lämnades han för första gången på barnhem. Hans föräldrar övergav honom där och hans första trauma skapades.

Det var kvinnorna som hade makten hemma hos Terry. De bestämde när karlarna skulle finnas där eller inte. Hans biologiska pappa försvann när hans mamma hade tröttnat på honom.

Sedan träffade hans mamma en ny man, som skulle finnas där ett tag under hans barndom. Med hugg och slag. Det var när han var fem år. När hon gjorde slut på förhållandet lämnades han till barnhem för andra gången.

Terry Evans var sex år då mamman träffade en tredje man. Han kände misstro och rädsla första gången han såg den nye. Fast denne ytligt sett var charmig och vänlig. När han var sju år fick han för tredje gången åka till ett barnhem.

Terry Evans fungerade inte riktigt bra i skolan då och ansågs känslomässigt störd. Lösningen var ett barnhem med sträng ordning. Det låg på Isle of Wight och det sköttes av nunnor och ägdes av den anglikanska kyrkan. Han väcktes två gånger per natt eftersom han hade problem med sängvätning.

Han var på barnhemmet från augusti 1956 till november samma år. De stelbenta och stränga reglerna, som finns vid sådana institutioner hindrar den personliga utvecklingen, säger Terry Evans i sin bok.

Rutinerna hade blivit en del av hans liv under de månader han var där och han hade upphört att tänka själv eller ta några egna beslut. I en sådan situation stängs känslorna av och självförnekelsen blir ett faktum.

Detta gör att de demoner som finns i det förflutna kan få ett utrymme, där de styr människan inifrån. Det gör att man hamnar "i ett virrvarr av ändlösa cirklar och livsmönster som upprepar sig". Så beskriver Terry Evans detta.

När han kom tillbaka från barnhemmet så visade sig det inre, som Terry anande hos mannen, som var hans styvfar nummer två.

Denne man var själv uppvuxen på ett hem för föräldralösa barn och det gjorde att han ville ha det som det var där. Inspektioner, muntliga kränkningar och slag mot kroppen blev dagligt förekommande. Terry Evans straffades för allt möjligt och fanns det inte något så kunde hans styvfar alltid hitta på en förseelse.

År 1959 flyttade familjen till ett eget hus söder om London. Det blev en chock för det var första gången mormor inte fanns där. Hans mamma hade till detta år delat hus med sin mamma.

När Terry Evans var tolv år började han arbeta vid sidan av skolan för att få ett eget liv. Han försökte vara borta så mycket som möjligt hemifrån. Till slut så fick också styvfar nummer två lämna familjen. Han klarade sig med nöd och näppe från en polisutredning på grund av sina övergrepp.

Styvfader nummer två flyttade när Terry Evans var 16 år och styvfadern lämnade efter sig skulder, som gjorde att Terry behövdes som familjeförsörjare. Han hade tre systrar och en mamma att ta hand om.

Så långt hans bok, som består av 159 sidor. Där finns i sammanfattning hans liv och hans utveckling som människa. Med vanlig intelligens, emotionell intelligens och själslig intelligens. Han berättar om sin väg till att bli fri och förlåta sig själv för den han har varit och sin elaka styvfar för vad han var.

Han kan ta tillbaka den makt han hade som barn. När han gör så överskrider han en gräns och öppnar sitt hjärta för något mer. Något som läker och helar. Genom att vägra fortsätta vara ett offer så befriar han sig från de sjuka mönster, som han har varit fången i så länge.

Han har genom sitt liv använt alla sorters helande för att komma dit, både medicinsk kunskap (han fick cancer i ögonlocket och måste operera bort det), homeopati, zonterapi, akupunktur, psykologi, astrologi och andlig samt medial healing.

Terry Evans har själv gått igenom en skilsmässa. Han har två döttrar, som han tackar för att de älskar honom precis som han är.

16 kommentarer:

 1. Terry Evans är också en bedragare av stora mått som använder cold reading förklätt till hokuspokustrolleri för att lura pengar av svaga människor

  SvaraRadera
 2. Swimp: Har du själv råkat ut för det?

  SvaraRadera
 3. Swimp78: Det skulle vara intressant om du kunde utveckla det du påstår om Terry.

  SvaraRadera
 4. En man som byggt upp en förmögenhet på att lura människor att han kan prata med deras döda anhöriga är naturligtvis en bedragare, eller hur menar ni? Slå gärna upp fenomenet "cold reading" så får ni veta hur det går till.

  Mvh

  SvaraRadera
 5. Swimp78: Och varför skulle jag slå upp något du inte ens orkar förklara? Jag förstår att det är meningslöst att kommunicera med dig för du är inte särskilt öppen för sådana här ting. Okej var och en blir lycklig på sin fason. Ha det bra!

  SvaraRadera
 6. En skeptiker kan alltid finna på förklaringar som passar ens syften.
  Jag har själv mediala förmågor och VET att andevärlden finns. Jag tvivlade länge, men är nu övertygad.

  SvaraRadera
 7. Anonym 13:53: Jovisst det finns osynliga ting, vi kan knappast se tankar eller föreställningar i huvudet på folk heller. Bara som elektriska signaler. Skulle vi då säga att våra tankar bara är hjärnspöken och våra känslor finns inte?

  Nä, det gör vi inte för vi vet att de finns även om de inte går att bevisa. Och vi vet att dofter och smaker är verkliga. Varenda människa vet det genom sin erfarenhet. Precis likadant är det med det andliga och själsliga.

  Men om man inte är öppen för det så upplever man naturligtvis ingenting. Och det går att bortförklara. Men varför måste det förklaras med något annat? Varför får det inte finnas där som det är? En upplevelse av någon.

  SvaraRadera
 8. hi i have this gift 6 years old and even helande gåvan i dont know how i shell do ,i want too do this thinks but i have read how mutch meany the cost and i dont have this pengar i have 3 kids o dog i living ensam i can talk more english but not whrite so good well please answer me hug angela.

  SvaraRadera
 9. Gela: You don´t have to do this. Live your life in your way the way you feel necessary. Your three children needs you more than any spirits I think. Even if you have helande gåvan.

  SvaraRadera
 10. Man kan alltid bortförklara det man inte förstår.
  Många BORTFÖRKLARARE tror endast på vetenskapliga avhandlingar; En logisk slutsats av detta synsätt är att man faktiskt samtidigt påstår att vetenskapen redan vet allting, någonting som faktiskt skulle stoppa upp allt vidare sökande efter kunskap.
  Vad jag vet så forskas det frenetiskt lite varstans; så ni med avstannade hjärnor har inget stöd ens i vanlig logik.
  Osakliga bortförklaringar hjälper faktiskt inte den som vill lära sig mer om det här livet och den här världen. Till sådant hjälper endast ett öppet men kritiskt sinne. TGB

  SvaraRadera
 11. Ta "det okända" där Terry figurerar, under 10+ års tid som detta program har härjat så har ingenting fångats på film(!) och då menar jag inte enbart från tv-teamet, utan från familjerna som påstår sej vara hemsökta, som flytt hals över huvud pga gestalter som visar sej, bestick, porslin & glas som ska ha svävat i luften, möbler som ska ha släpats av sej själv över golvet - allt detta i en tid där varenda skolunge springer runt med en mobilkamera!

  Vad vet vi? jo i 99 fall av 100 så besöker "det okända" antingen familjer, resuranger/klubbar/krogar - alla i miljöer där FLERA är inblandade. I ca endast 1 fall av 100 så besöker dom ensamma personer som påstår sej ha upplevt något. Det finns forskning som visar att stämningen byggs upp i grupp, man hetsar varandra, inbillar sej SAMMA fenomen i samma miljöer - så det är bara logiskt... eller vill nån förklara varför spöken i 99 fall av 100 besöker familjer och inte ensamståenden? Det finns även forskning som bevisar att spökhistorier ökar i samband med ökad användning av droger. Personer som tror att "det okända" är på riktigt borde bli tvångsintagna - får våran och deras egen säkerhet!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Skiljelinjen går mellan de som tror att vi har själar och de som tror att vi enbart är våra kroppar. Att vi är ett slags mekaniska dockor, utan något annat än mekanik i oss och ifall vi möjligen kan tänka eller uppleva något annat. Det som är utanför kroppen. Även forskare menar att psyket och det andliga finns. Men du behöver inte övertygas. Det går bra att leva ändå. Dock borde du lämna dessa människor ifred och inte kräva inspärrning. Det är bara dumt. Ha en bra dag!

   Radera
 12. Ska nån lämna nån ifred så borde det vara dessa bedragare som utnyttjar människors sorg! Det är avskyvärt att se på och hur nåt sånt här öht kan tillåtas utan nån som helst form av bevis är en stor skandal! Bevis är vad som talar, det är sånt som kan replikeras av andra forskare! skulle nån bevisa att det andliga existerar så skulle denne fått nobelpriset... så nej, du är nog ute och cyklar och vill vilseleda dina läsare!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Håhåjaja så talar en människa som inte har insett något om livet. Men var och blir salig på sin fason som Bellman sade. Nej det var nog inte han förresten utan någon gammal kung. Whatever. Du får tro/veta precis vad du vill bara då låter oss andra också ha den tro/vetskap vi har. Ha en riktigt trevlig och solig sommardag om du nu tror på den vill säga. Det kanske regnar hos dig?

   Radera
 13. Nix! så talar en människa som tycker man ska ha respekt för dom döda och dess sörjande anhöriga!, vilket är något som bedragarna på tex tv4 INTE har! :( jag tror på det mest logiska i varje situation, finns även fall då jag inte håller med forskarna ang vad dom kommit fram till ;)

  tror jag på liv på andra platser än jorden?! japp, helt övertygad! frågan är vilken väg DET livet har tagit? logiken säjer att finns vi, kan även annat intelligent liv finnas. Men dom lixom vi, måste rätta sej efter dom fysiska lagarna.
  Tror jag att jorden besökts utav ufon? nej, men man ska aldrig säja aldrig. Tills det att finns riktiga bevis förefaller det orimligt att dom besökt oss, om dom nu existerar.

  Å andra sidan, tror jag människan byggde pyramiderna? inte en chans... forskarna kan ju gärna försöka bevisa att detta är möjligt genom att bygga en liknande cheopspyramid IDAG med DAGENS teknik, vilket samtidigt enligt samma forskare(!) verkar vara omöjligt, så hur tänker dom?! så frågar du mej så förblir det ett mysterium!

  Hoppas du själv får en trevlig midsommar (nej det regnar inte än)

  SvaraRadera
 14. Det verkar som att vissa har lite svårt att skilja på begreppen här. Självklart menar forskare att vårt psyke existerar, eftersom det är ett psykologiskt begrepp och rör vårt tänkande och vårt medvetande. Precis lika självklart är det att alla har rätt att tro på vad de vill och behagar men VARFÖR handlar det alltid om att man inte "är öppen" så fort man ifrågasätter det här?

  Är att vara "öppen" att blint tro på något utan att ifrågasätta det och granska det kritiskt, så är jag väldigt glad över att jag är långt från "öppen". Vet man inte vad cold reading är för något och är man dessutom inte ens "öppen" nog att ta reda på det själv, så har man knappast gjort annat än att just blint tro, utan att ens ifrågasätta.

  Det handlar inte om huruvida det existerar något utöver det normala, utan om att granska charlataner som påstår sig vara någon sorts länk mellan två världar och tjänar stora pengar på detta. Det finns inga som helst bevis för att Terry Evans har någon kontakt med en andevärld. Däremot så finns det mängder av bevis och exempel på när han och andra "går bet" och gör bort sig (det vill säga gissar fel) om och om igen.

  Vem som helst kan göra det som Terry Evans gör, genom att använda sig av hot- och cold reading. Han besitter inga andra förmågor eller egenskaper annat än att han har lärt sig vilka frågor han ska ställa, att läsa av människor och vilka knappar han ska trycka på. För strax över 40 000 SEK delar Terry dessutom gärna med sig av sin "kunskap" och utbildar dig till medium. En sak kan man nog säga att Terry vet om livet och det är att det finns pengar att tjäna på lättlurade, vilsna och sökande människor.

  SvaraRadera