torsdag 29 juli 2010

Jorden kan gå under

Detta är en annan sådan där nyhet som alltid dyker upp för att försöka skrämma livet ur oss. Och genomslaget blir större på sommaren.

Nu är det spanska astronomer, som vill ha uppmärksamhet för sin yrkesskicklighet (och mera pengar?) och som därför hotar oss med jordens undergång.

Den eventuella naturligtvis. En chans på tusen om 172 år. Hur många av oss lever då? Och det är mycket större risk att vulkaner utrotar oss alla, men dom går inte att göra något åt, så det talas inte så mycket om detta.

Här kan ni läsa om supervulkanen i Yellowstone, som har kapacitet att på egen hand göra om vår jord till något helt annat än nu.

Men tidningar ska bara skrämmas så där lite lagom, inte för mycket, på sommaren. Så en himlakropp som ramlar ned om x antal år eventuellt är ju skojigare. Bra för läsarantalet!

Men jag behöver inte ta sådana hänsyn, så här kan jag skrämmas ordentligt! Buhu på er alla.

11 kommentarer:

  1. Nej, om 172 år lever nog inte du, bra tänkt. Men om du nu har eller tänker reproducera dig själv så kanske din avkomma lever. För dem ter det sig nog lite annorlunda.
    Tidningarna måste ha något att skriva om, så att självgoda tomtar, som du, kan beklaga sig. Idiotin är därmed fullbordad.

    SvaraRadera
  2. Värst av alla är ändå sådana här anonyma kottar, som inte kan låta bli att kommentera. Jag stryker dig för gott nästa gång du dyker upp.

    SvaraRadera
  3. Sådana kottar som är helt anonyma och likformiga är nu strukna från denna blogg. Ha det gott alla andra :)

    SvaraRadera
  4. "Nu är det spanska astronomer, som vill ha uppmärksamhet för sin yrkesskicklighet (och mera pengar?) och som därför hotar oss med jordens undergång. "

    Fuck you. Jävla jantelagshittepå.
    Forskare presenterar fakta och det är media som blåser upp detta.
    Risken är fortfarande en på TUSEN. Vilket säger sig självt.

    SvaraRadera
  5. Maktfri: Eller maktlös? Orden är som luften fria. Jantelag vet du vad det är? Och hur tror du pressen fick tag i detta?

    SvaraRadera
  6. Vad jag skriver under för namn är irrelevant.

    Här har du en bättre artikel med _källhänvisningar_

    http://beforeitsnews.com/story/116/035/Potentially_Hazardous_Asteroid_Might_Collide_With_The_Earth_In_2182_Say_Spanish_Astronomers.html

    Som sagt. Det säger sig självt.

    SvaraRadera
  7. Källhänvisningar hit eller dit spelar väl ingen roll? Är du vetenskapstroende? Tror du på den store Oz, som sitter i sin kammare och pekar mot himlen och varnar för när stjärnorna ska ramla ned i huvudet på oss? Och ditt namn är verkligen inte irrelevant. Varför skulle det vara det?

    SvaraRadera
  8. Är du seriös? I en vetenskaplig artikel är källhänvisningar allt.

    Nej, jag är inte vetenskapstroende, vad detta nu skulle innebära.
    Vetenskap handlar om att formulera hypoteser som sedan experimentellt bevisas genom praktiska eller teoretiska evidens. Således handlar det inte om tro utan om att acceptera teorier som grundar sig på det vi kan betrakta i verkligheten och på ett eller annat sätt kan mätas eller rimligtvis uppskattas. Genom detta uppstår teorier som en är oerhört god approximation av verkligheten och skulle det visa sig att dessa inte stämmer eller kan ersättas med en bättre teori som påvisar förhållandena på ett bättre sätt så byter man helt enkelt ut teorin. Därav kan man inte "tro" på vetenskap eftersom det grundar sig i evidens och teorier.
    En forskare i astronomi har lagt ned en avsevärd mängd tid i form av studier för att att kunna göra det han eller hon gör. Dessa studier grundar sig helt i en vetenskaplig modell, som bekant.
    Astronomer inspekterar rymden, universum och andra galaxer i syfte att förstå hur saker och ting fungerar. Hittar man då en asteroid (som till och med är väldokumenterad av ESA, NASA, JAXA, RAS, JHUAPL, UMD, OSIRIS) vars kurs är någorlunda på väg till jorden är detta självklart en stor upptäckt. Risken att denna skulle träffa jorden är nogrannt kalkylerat till 0.00092, vilket är väldigt lite men självklart inte fullständigt korrekt då man helt enkelt inte i nuläget kan förutsäga dess exakta kurs på grund av oväntade gravitationskrafter och liknande.
    Detta är således ett faktum men inga vetenskapsmän har någonstans sagt att detta innebär jordens undergång, mest på grund av att risken är väldigt liten. Men risken finns och därav kommer man följa stenens framfart.
    Det ligger helt enkelt inte i vetenskapens intresse att slänga ur sig ogrundade profetior och det handlar inte om pengar eller skryt om eventuell skicklighet vetenskap verkar i kunskapens tecken, precis som det ska vara.
    Åter igen så är det media som gör detta till värsta grejen, inte forskare. Om inte annat maila och fråga dom själva. info@plataformasinc.es

    Vad jag skriver under för namn är fullständigt irrelevant då det ej har med sakfrågan att göra, inte ens lite.

    SvaraRadera
  9. Men namnet är viktigt gubbsingen annars kan det bli fel... du kan bli misstagen för en manet eller vad som helst...

    SvaraRadera
  10. Den kommentaren sa väl ungefär allt om dig skulle jag tro.

    SvaraRadera
  11. Gäsp nu orkar jag inte med såna här pubertetsfjuniga unga män längre...ha det så gott i din inskränkta lilla värld ;)

    SvaraRadera