fredag 16 juli 2010

Kvinna fick tio år för anstiftan till mord

En kvinna dömdes i dag till tio års fängelse för anstiftan till mord på sin styvdotter. Det var Anna 3 år, som föll offer för sin pappa, när han mördade henne för snart sju år sedan.

Han hade då pressats under närmare ett års tid att mörda flickan, för att hans sambo var svartsjuk på mamman och dottern.

Pappan dömdes till rättspsykiatrisk vård och valde i våras att berätta att han hade övertalats till mordet av sin sambo. Hon har hela tiden nekat till brott.

Hon döms också att betala ett skadestånd på 196 000 kronor till Annas mamma.

Förhållandet präglades av djävulsdyrkan och extrema sexlekar. Mannen var helt i händerna på kvinnan och han övertalades att gå i hypnosterapi för att glömma sitt tidigare liv.

Tingsrätten anser det klarlagt att pappan aldrig skulle ha mördat sin dotter utan sin sambos övertalning.

Detta är ett ovanligt brott i Sverige, men den mest kände, som har dömts för anstiftan till mord är Helge Fossmo i Knutby som dömdes till livstids fängelse efter mordet på hans andra hustru. Han dömdes också för anstiftan till mordförsök på sin granne.

7 kommentarer:

 1. Den här kvinnan är uppenbarligen inte bra för sina män, som hon misshandlar både psykiskt och fysiskt. Vissa män gör tydligen vad som helst för att få kvinnlig affektion, se bara på Sturebyfallet.

  SvaraRadera
 2. Jo där fick kvinnan inte så långt straff för sin anstiftan eftersom hon bara var 16 år. Jag skrev om det på Newsmill när det hände förra sommaren. Det som drev dessa båda var inte kärlek utan hat. Men det kunde de inte se.

  http://www.newsmill.se/artikel/2009/08/08/therese-johansson-rojo-dodades-av-hat

  SvaraRadera
 3. Jag är glad att tingsrätten såg till all bevisning som talade för att kvinnan sett till att pappan mördade dottern.

  Svartsjuka är en förödande och förgörande känsla.

  SvaraRadera
 4. Maukonen: Ja visst är det... fascinerande att människor kan "gripas" av dessa känslor och förbli i dess grepp. Och i det här fallet så verkade kvinnan verkligen ha ansträngt sig att gå in i mörka skikt i sitt inre. Men det går att vända på allt och kalla hat för kärlek och tro på det. Det är också Helge Fossmo ett exempel på. Samt de båda 16-åringarna i Stureby.
  Det fascinerande är hur människor kan råka in i dessa skikt i sina inre. Varifrån kommer de?

  SvaraRadera
 5. Vilken fruktansvärd tragedi detta i första hand måste vara för mamman och all annan släkt till flickan.

  Tyvärr kommer liknande katastrofer alltid att hända igen, om än sällan, för det står aldrig i pannan på oss människor om hurdana eller vilka vi är.

  SvaraRadera
 6. Ramona: Fullkomligt så... det syns inte utanpå och blir kanske inte uppenbart förrän senare. Ibland tänker jag att sådana människor påminner rätt mycket om Gollum i Sagan om Ringen. De blir förkrympta för att de är förvridna av sina inre tillkortakommanden.

  http://sv.wikipedia.org/wiki/Gollum

  SvaraRadera
 7. Peter Sunnerdahl22 juli 2010 kl. 23:12

  Att döda sitt barn är en avskyvärd handling, som väcker gränslös aversion mot gärningsman och anstiftare. Lås in dem för evigt.

  SvaraRadera