torsdag 22 juli 2010

Stor skogsbrand i Dagens Nyheter

I Gästrikland brann 10 500 kvadratmeter skog av och enligt DN är det en stor skogsbrand.

Här på Värmdö brann natten mellan tisdag och onsdag omkring 120 000 kvadratmeter skog i naturreservatet i Björnö på Ingarö. Det nämns inte ens.

I Gästrikland brann alltså omkring två tomter av, medan drygt tre mil från Stockholm brann motsvarande omkring 24 tomter i samma storlek. Vad sysslar DN med, letar nyheter hos TT i sommarvärmen?

Det fanns ett inslag på TV igår om den stora branden på Värmdö. Kanske ska någon journalist på tidningen ta och kolla lite på TV? Lokalnyheterna? Eller åka ut och titta? Göra en okulärbesiktning eventuellt?

2 kommentarer:

  1. Sveriges journalistkår är knappt värda namnet. Det finns mycket annat viktigt att granska kritiskt i Sverige som passerar obemärkt.

    Läs här hur opinionsbildningens mekanismer styr hjärntvätten av läsarna:

    http://tinyurl.com/36wwh7h

    SvaraRadera
  2. Cavatus: Det där är inte sant, men det som händer när det publiceras sådant som jag skrev om ovan är brist på tid och slapphet, för lite personal och trötthet och utmattning pga nedskärningar. Människor är inte mer medvetna om verkligheten än de är, men det är inte sant att det förekommer en styrd propaganda, mer än att meterologerna styr över vädret. Och det gör de ju inte som vi vet.

    SvaraRadera