torsdag 31 december 2009

Gott Nytt År alla!

Det är så roligt med nyårshälsningar. Jag älskar nya år. Och att ha klarat av november och december. Kanske var det en aning ljusare i dag än för en vecka tio dagar sedan?

Lukas, vår jackrusselterrier, som fyller 12 år nästa år ligger vid mina fötter under skrivbordet. Han gömmer sig för de smällde av två raketer för ett tag sedan. Han har fått två valerinatabletter, men skakar ändå när de skjuter. Stackarn!

Men jag spelar The Love Generation för honom. Fyra CD-skivor med 67 klassiker från "The Flower Power Era". Det bästa och värsta årtiondet 60-talet.

Good Morning Sunshine, Be Sure to Wear Flowers in Your Hair, California Dreaming, Eight Miles High, It Ain´t Me Babe, Light My Fire och många fler. Såg Woodstockfestivalen på TV och så var det. En naiv barnslighet och droger och ett fantastiskt hopp om en ny värld.

Både Janis Joplin och Jimi Hendrix var döda året efter 1970 av droger. Så trist. Men vi lever fortfarande och ska så göra länge än.

1970 hade jag ännu inte börjat på journalisthögskolan, började där 1972, och fick jobb direkt på DN när jag hade gått ut. Så länge sedan. Jag hade hand om min äldste son, som numera bara har ett öga att se med. Då hade han två och var en glad och snäll 3-åring år 1970.

Fortsätt att leva alla. Det är så viktigt att göra det, för att göra världen till ett bättre ställe.

... that serene and blessed mode
In which the affections gently lead us on -
Until the breath of this corporeal frame
And even the motion of our human blood
Almost suspended, we are laid asleep
In body, and become a living soul;
While with an eye made quiet by the power
Of harmony, and the deep power of joy,
We see into the life of things.

William Wordsworth
Tintern Abbey

11 kommentarer:

 1. Gott nytt år Ann Helena!

  Medborgare X

  SvaraRadera
 2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

  SvaraRadera
 3. Gott Nytt År till dig och hela din familj!

  Krama om lille Lukas från hans båda artfränder i Göteborg. Än så länge springer mina bara omkring och gruffar lite på de sporadiska knallarna. Men, man märker att de blir mer och mer rastlösa och inte kan slappna av riktigt. Jag har laddat upp med nya pipleksaker, torkade älgburgare och tjurmuskel för att avleda dem lite.
  Hoppas på att din Lukas ändå får lite vila under kvällen.

  Edit: Stavade ju din vovves namn fel. ;)

  SvaraRadera
 4. Tack Medborgare X! Välkommen till en ny fräsch morgon!

  SvaraRadera
 5. Valens! Tack så mycket och välkommen till 2010!

  SvaraRadera
 6. Kryddan: Jag har kramat Lukas under hela slutet på 2009. Nu ligger han i soffan och sover till slut. Han fick både valeriana och johannesört, men kunde inte sluta skaka. Tyvärr så är det så. Han avskyr nyår. Och vi bor ändå på landet.

  Men välkommen du och dina jyckar till 2010!

  SvaraRadera
 7. Rätt så Mikael! Ett strålande år!

  SvaraRadera
 8. God fortsättning på allt! Vilken härliga skivor du spelar. Jag bodde i San Francisco 1967 och har sett Janis Joplin & Co live. Jättekul! Fick min första grej någonsin publicerad i Berkley Barb. Herregud vilka tider!

  SvaraRadera
 9. Parnassen: Roligt att höra! Jag gillade Janis Joplin, köpte henne skivor, vilken röst... San Francisco 1967... tider det. Ha det gott i fortsättningen också!

  SvaraRadera