torsdag 10 december 2009

Anders Pihlblad har fått svininfluensa

Det skriver han på TV4:s hemsida. Han ligger däckad och är sjukskriven för första gången i sitt liv. Drygt 40 år gammal alltså.

Philblad har jobbat som politisk reporter på TV4 under ett antal år och lyckades sitta på krogen och pussa krishanteraren Ulrica Schenström och orsaka skandal, fast han egentligen inte gillar tjejer.

Han gjorde också en slät figur när han var nere i Marbella och intervjuade Liza Marklund, som fick breda ut sig vitt och brett om hur Monica Antonsson borde be om ursäkt.

Vad ingen av dem brydde sig var ifall Monica Antonssons bok Mia - Sanningen om Gömda verkligen var sann eller inte. Här gällde det att rädda ett varumärke och att visa att TV4 minsann ställde sig på gammelmedias och Piratförlagets sida.

Sedan dess har både förlagets och dess ägares rykte rasat i backen, när delägaren Jan Guillou avslöjades som spion för KGB av Expressen. Och Liza Marklund kunde inte heller hålla sig till sanningen.

Fast hon påstod det i något årtionde - för hennes bok var i alla delar dokumentär - och alla politiska kvinnoorganisationer tog hennes bok som kursmaterial. Men det var lögn och förbannad dikt hon hade presenterat.

Men påkommen så skyllde hon på sin sageskvinna. En mycket feg utväg. En journalist har till uppdrag att kolla sina källor även som författare.

Liza Marklund har skadat massor med barn i Sverige genom att påverka opinionen till att tro, att kvinnor i alla lägen är de utsatta i ett förhållande. Och därmed har hon hjälpt till att påverka lagstiftningen, så att det är så, att det går för en mamma att komma med falska anklagelser mot pappor och klara sig undan. Och lägga beslag på barnen.

Men fortfarande är Liza Marklund tydligen oavsättbar som Unicef-ambassadör.

Och Anders Pihlblad är nu utsatt, för han har astma och tillhör riskgrupperna. Stackars liten! Dock känns det litegrann som universums rättvisa att han har fått den beryktade svininfluensan. Han kryar säkert på sig.

4 kommentarer:

 1. I ett SvTV-program häromdagen "Sommarpratarna" var Liza Marklund med tillsammans med en rad andra "kändisar". Jag hade tänkt titta men glömde.. såg du det? Märkligt att Liza håller sig kvar i rampljuset trots det hon står för!

  SvaraRadera
 2. Nej jag hörde talas om det, men såg det inte. Jovisst det tar decennier att bli inaktuell som kändis i SVT. Samma gamla ansikten dyker ständigt upp. TV-husen är stängda för andra än de gamla kompisarna. Kära nån. Så räddhågat så. Den av oss betalda televisionen skulle ju kunna stå fri, men det gör den inte.

  SvaraRadera
 3. Vi får hoppas att Anders inte går och vaccinerar sig också. Bästa skyddet får man av en genomgången flunsa. Men jag känner folk som både har flunsan och ändå vaccinerar sig. Så uppskrämda är människor. Jag har en väninnan som är dikstriktssköterska. Hon vaccinerar tre dagar i veckan fast hon gått i förtida pension.
  När det gäller Jan och Liza är dom fredade i ljuset. Så sjukt är det?

  SvaraRadera
 4. Hade tänkt sluta skriva på Newsmill men när jag gick in där idag så låg jag på listan igen. Och då skrev jag en kommentar. Kunde inte hålla mig. Man dras till ljuset. Men jag kan lika gärna dväljas för mig själv. För min del är det bara som en sport. Sen gillar jag att tycka. Det är mitt livsrum. Synd. Jag borde vara mer skönlitterär.

  SvaraRadera