tisdag 8 december 2009

Ständigt denna Anka

Kan vi inte slippa? Jag ber så snällt till alla som har något inflytande i sfären. Snälla låt oss glömma denna Anka, som föll över oss i höstas och som vi inte verkar bli kvitt.

Har hon inte emigrerat? Måste hon plåga oss stackare, som inte tycker som hon, med att ständigt dyka upp på löpsedlarna. Är hon ens svensk? Hon borde väl vara amerikansk medborgare, som har bott och verkat där så länge?

Jag gillar inte Kalle heller. Han som också heter Anka. Han blir för det mesta uppröd och förbannad över de mest vardagliga ting. Han exploderar över det minsta. Och inte är han snäll mot sina brorsöner heller.

Anna Anka heter kommer inte ens att få heta detta i framtiden sägs det. För maken vill inte att hon behåller hans namn, som är ett varumärke. Båda är de ursprungligen främlingar, som har funnit varandra i ett fjärran land. Det kunde ha blivit en sagolik historia. Men nu är det skilsmässa på gång.

Mest synd tycker jag om Ethan - fyra år - deras son, som inte kan ha begripit mycket av det som har hänt honom under hans korta liv.

Nä Anna får väl återgå till att heta Åberg-Yeager eller hon kan ta sig namnet Akka. Jag trodde det var namnet på gåsen i Nils Holgerssons äventyr i Sverige, men tydligen betyder det något fult på ett näraliggande språk.

Men nu när det är snart jul så kan vi slippa dessa ankor. Det är bara att låta bli att slå på TV:n och istället umgås med familjen. Tror jag kör på det.

4 kommentarer:

 1. Anna Anka - vilket namn. Låter som ett skämt. Och hon som sög av Paul varje morgon. Och ändå var han inte glad. Nä, vem kan vara gift med en pedant. En mager kråka som driver alla i sin omgivning till vanvett. Hon borde äta lite fett -rätt slags fett. Och inte bara sitta och knapra på brosk i parti och minut.

  SvaraRadera
 2. Så sjukt AHR!

  http://gunillasdagbok.blogspot.com/2009/12/inte-ok-att-mailare-kan-ge-obekvam.html

  Tror nog BALLINGSLÖV inte säljer många kök nästa år.

  Villaliv får lov att fundera på hur dom skall överleva.

  Leroy

  SvaraRadera
 3. Stackars ankan...
  Sa hon att hon sög av honom varje morgon?
  Eller någon som var där på plats och såg det?...
  ...ankan och kråkan...

  SvaraRadera
 4. Hon sa det själv!

  SvaraRadera