fredag 11 december 2009

Hur hann Tiger Woods med golfen?

Det undrar Gunilla Kinn i en artikel på Newsmill. Så många damer, som verkar ha passerat revy under den tid, som han har varit gift med Elin Nordegren. Han är uppenbarligen en sexmissbrukare.

Ja, hur hann president John F Kennedy med att vara president? Det är också en relevant fråga. Han kunde ibland inte nöja sig med ens en dam om dagen. Han var tvungen att ha flera. Plus sin fru då förstås. En uppenbar sexmissbrukare, som såg det där att ligga med olika damer, som en belöning för sitt hårda slit som politiker.

Han hade detta mönster med sig från fadern, som alltid tyckte det var intressant och spännande, att fälla villebråd i form av kvinnor. Men fadern Joseph Kennedy hade förstås inte den karisma och det goda utseende, som sonen fick, som alla bröderna Kennedy fick.

Jacqueline Kennedy förklarade det en gång för en av sina svägerskor. De bara var sådana. Som gift med en av dessa bröder fick man ta det goda med det onda.

Det betydde ingenting menade hon. Det var ett nöje och tidsfördriv de hade. Men eftersom de var katoliker, så skulle de aldrig skilja sig. Och särskilt inte hennes man kunde göra det. Hon kunde det inte heller så länge han var president.

Pressen höll tyst då på 60-talet om presidentens snedsprång, för alla presidenter hade haft älskarinnor. Utom möjligen Hover. Dock inte i den omfattning som Kennedy, som dessutom gick på sprutor för att stå ut med sin onda rygg, som han hade fått i andra världskriget. Dessa "hälsobringande" sprutor innehöll allt möjligt, men förmodligen också amfetamin.

Men president Kennedy hade blivit en fara för sitt land om han hade fortsatt med sitt sexliv. Han förstod det när en engelsk minister Profumo åkte dit på sommaren 1963, för han hade umgåtts med en prostituerad, Christine Keeler, som också umgicks med ryssar. Det ryktades att hon dessutom hade varit i USA och träffat kongressmedlemmar.

Nu satte några skott i Dallas Texas den 22 november 1963 stopp för president John F Kennedys presidentskap, men annars vet ingen riktigt hur det hade gått. Hade han kunnat genomföra en presidentperiod till utan att bli avslöjad? Och hade USA kunnat bära den skam och nesa det hade betytt ifall presidenten hade avslöjats under detta det kalla krigets dagar?

Detta är hypotetiska frågor. Men kanske gjorde John F Kennedys mördare sitt land en brutal tjänst. Ingen vet vad som hade hänt annars. I backspegeln fick nu John F Kennedy ett rykte om att vara en frälsare för Amerika. Någon som folket längtar tillbaka till och fortfarande ser i den nye presidenten Barack Obama.

Det var Kennedys änka Jacqueline, som såg till att denna ärbarhet för hennes man skapades, genom att mynta begreppet Camelot kring hans presidenttid. Detta slott, som kung Arthur och hans medeltida riddare hade samlats i kring runda bordet. Jacqueline Kennedy gjorde det, för att hans barn skulle få växa upp med minnet av en stor far. En riktig kung med riddare omkring sig.

John F Kennedy själv älskade sagorna kring kung Arthur.

Tiger Woods är en äkta efterföljare till sådana presidenter. Han är själv kung inom sitt område golfen. Men nu rullar historien vidare. Skandal efter skandal kommer att spåras av både bloggarna, tidningarna och TV. Ingen sten behöver låta bli att vändas, för det finns inga politiska hänsyn att ta.

1 kommentar:

  1. Sen kanske man ska komma ihåg att media nog på sedvanligt sätt har hittat på 90% av skandalen.

    Det tar väl förresten inte så lång tid att träffa en person för sex. De flesta har väl sex med sin partner varje eller varannan kväll utan att missköta jobbet.

    SvaraRadera