söndag 6 december 2009

Kalla fakta diskuterar heltäckande klädsel

TV4 och Kalla fakta diskuterar i kväll huruvida det är diskriminerande, att vissa skolor inte tillåter kvinnor att bära heltäckande klädsel, som bara visar ögonen.

Alia Khalifa har anmält sin skola, ett vuxengymnasium, till DO diskriminineringsombudsmannen, för att hon inte fick bära niqab i skolan, när hon gick på barnskötarutbildning.

Lotta Edholm borgarråd från folkpartiet säger att om DO går på Khalifas linje och tänker tillåta heltäckande klädsel i skolor, så kommer hon att gå emot. Medan Yvonne Ruwaida från mijöpartiet säger, att man kan vara lite resonabel som skolchef och lösa det hela ändå.

Det lär inte vara så många, som går i heltäckande svart klädsel i Sverige alltid, bara omkring några hundra tror Kalla fakta.

Själv skulle jag inte vilja ha mitt barn omhändertaget varken av birgittasystrar (och de visar ändå sina ansikten) eller någon annan religiös grupp, som uttryckte sin tro genom klädsel eller genom att propagera muntligt för den.

Nyligen upptäcktes en pedofil också i Frälsningsarmén i Linköping, som tog hand om barn mellan 1-5 år.

Föräldrar måste kunna lita på att barnen inte utsätts varken för indoktrinering eller psykiskt och fysiskt utnyttjande av religiösa människor.

Vuxengymnasiet diskriminerade egentligen inte Alia Khalifa - om jag har förstått det rätt - hon fick gå utbildningen, men hon fick aldrig någon praktik. Och alltså kunde hon inte fortsätta.

PS. Nu har jag sett programmet och begrep att det, som någon sade, var ett utslag av en slags religiös snobbism. Denna kvinna jobbade nu på ett islamdagis i sin niqab, men hon hade alltså inte fått praktik på ett kommunalt dagis.

När det gäller praktik så går det naturligtvis att byta. Man behöver inte göra praktiken på ett kommunalt ställe.

Detta problem är ett lyxproblem. Hon har uppenbarligen jobb. Det hon inte hade var utbildning till barnskötare. Men det kan hon också få tydligen. För det finns redan en situation, där muslimska barn går i sådana dagis. Alia Khalifa kommer att driva detta till sin spets genom sin anmälan till DO.

Och detta måste uppfattas som ett försök att tvinga på resten av samhället samma syn på niqab, som hon själv har.

Hela situationen gör bara att sverigedemokrater ställs mot extrema muslimer (vilket också sade i programmet) och skapar mera motsättningar i det svenska samhället, vilket uppenbarligen är helt onödigt. DS

3 kommentarer:

 1. Med allt fullaste respekt för alla religioner och människas rätt till sin tro...
  Här lever vi i Europa och självklart skulle jag inte vilja ha mitt barn omhändertaget av osynliga individer... Det räcker väl att man inte kan ha förtroende i de synliga individer - se Frälsningsarméns fall i Linköping...

  Jag trör inte att den osynliga individen i heltäckande svart klädsel är den diskriminerade, utan vi alla andra som skulle tvingas acceptera låta våra barrn omhändertas av osynliga individen...

  I en affär, på gatan, på arbetsplaten är en hel annan historia och inte har jag något emot de osynliga individer i heltäckande svart klädsel...
  Jag har redan blivit van med store brors dolda, heltäckta kameror som finns runt omkring oss, överallt...

  SvaraRadera
 2. Ann Helena!

  Jag undrar hur det hade låtit om det var en person från Ku Klux Klan som hade velat bli barnskötare? Hade Yvonne Ruwaida stött den personen också?

  SvaraRadera
 3. Valens: Ja i går såg jag ett TV-program där svart var den tyngsta färgen och den mest kompakta. Kvinnor, som är klädda i vanliga svarta kläder tror att de inte syns. De vill gömma sina kropp under svart T-shirt och svarta jeans till exempel. Men det visade sig att människor uppfattade dem både som äldre och tyngre än de var. Och då var det här vanliga kläder.

  Medborgare X: Jovisst är det märkligt att vi ska godta heltäckande klädsel på kvinnor...ifall DO dömer till detta då måste vi väl göra det på män också?

  SvaraRadera