tisdag 22 september 2009

Anna Anka värd mångmiljonbelopp för TV3TV3 är mycket nöjda med den uppmärksamhet som deras nya program om Hollywoodfruar har fått genom att Anna Anka bland annat har skrivit på Newmill och blivit den mest lästa i sajtens årslånga historia.

Mer än 100 000 unika läsare har tagit del av att hon tycker att man ska ta hand om sin man och ställa upp på sex när han vill. Hon pratar ungefär som om hon var en lyxprostituerad och det är hon antagligen. Fast hon inte själv ser det så.

Annars tycker hon att Victoria Beckham är den värsta bitchen i USA och själv sysselsätter hon sig med fem timmars träning fem dagar i veckan. Och Paul Anka tjatar på henne om fler barn, men hon själv tycker inte att hon har tid.

Inte med den träningsmanin det är förståeligt. Känner bara till en direktör här hemma som tränar lika mycket. För att stå ut med pressen i jobbet. Fast fem timmar hinner han nog inte riktigt. Så Anna Anka verkar slå honom där. Hon verkar ha ett ännu hårdare jobb.

PS. Själv räknade jag efter lite snabbt och såg att jag låg på 380 000 läsare sammanlagt med drygt 25 000 för den första artikeln. Sammanlagt har jag skrivit 22 artiklar sedan januari i år.

Dock har Newsmill inte någon kvalitetsstämpel. Bara detta räknande. Ju smaskigare desto bättre med andra ord. För det drar läsare och därmed annonsörer.

Och listan över mest besökta stämmer inte. Inte som artikelförfattare. Det går att hamna i topp genom att vara idog kommentator och bara säga hu eller bu ungefär och inte något mer.

Och det drar alltså till sig både knäppskallar och andra mindre nogräknade kommentatorer, som vill ha en plats i Newsmillsolen. DS.
5 kommentarer:

 1. Det här med ankeriet är så sjukt. Det är mera på lek som jag skriver några kommentarer varje dag. Man får inte synas i DN och SvD men väl på Newsmill. Det är väl bra. Alltid något eftersom resten av media glor där nu. På dom så det ryker!

  SvaraRadera
 2. Jo men visst får man synas även i de övriga... brukar själv kommentera åtminstone i DN eller mejla till dom som har skrivit. Liksom i Expressen... men aldrig i Aftonbladet. Har gjort så i alla år när jag inte själv varit anställd.

  Det sorgliga är att de anställda journalisterna är köpta, uppköpta med hull och hår och alla tankar och ord. Allt kan räknas som illojalitet och vara grund för avsked.

  Men det har blivit lite enklare kanske i praktiken också för journalister. Hörde talas om en journalist som sysslade med sin privata blogg och avslöjade en artikel i förväg där, men denne klarade sig undan med en varning. Tydligen.

  Hade inte gått förut hade blivit avsked på grått papper.

  Tack för det uppmuntrande tillropet dock!

  SvaraRadera
 3. Just det Ann. Kan det möjligen inte vara så att de som skriver anonyma kommentarer på din blogg är journalister? anställda inom Media och därför är rädda för att framträda med sina namn??
  Gitta

  SvaraRadera
 4. Gitta: Fast jag har en sån där snok förut på min sida och då var det många medier som följde min blogg, var inne på den, men jag tror inte att de kommer med så många anonyma kommentarer. De som kommenterar för att jävlas är snarare den kategori medborgare, som jag tidigare har talat om. För tråkiga liv och trista arbeten och så måste de hacka på nån annan för att få lite rotation på adrenalinet. Det ger åtminstone tillfälligt lite mer livslust...journalister har sällan tid med sånt... och inte heller privata småföretagare... för mycket annat att göra helt enkelt.

  SvaraRadera