tisdag 28 maj 2013

Sverige fungerar

Det visar den här utredningen om vållande till annans död som nu har inletts mot den polisman som sköt den 69-årige mannen i Husby till döds. Det är absolut inte ett mord som yttersta vänstern ville få det till.

Mord är ett uppsåtligt dödande av en annan människa. Det är ett mycket grovt brott. En polisman har rätt att försvara sig om denne känner sig hotad. Vi som nation har gett den rätten till poliserna. Polismannen i det här fallet förnekar brott.

Enligt den dödes fru så satt de bara lugnt, men uppenbarligen var det inte så det gick till. Flera personer kände sig hotade av mannen och det finns bilder där han står på sin balkong och viftar med macheten eller den stora kniven.

Polisen tog sig in i lägenheten för att de uppfattade att hans fru kunde vara i fara. Annars kunde de ha väntat ut mannen. Här är en dom mot en polis. Han dömdes för vållande till annans död för att han inte hade uppmärksammat en motorcykel när han skulle ut på vägen. Motorcyklisten körde in i sidan på polisbilen och omkom.
29.5.2013
Polisens nota för upploppen blev 10 miljoner. Hela notan lär gå på kring 60 miljoner. Roligare kan man ha för pengar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar