onsdag 1 maj 2013

Fyra miljarder för första maj

Så mycket kostar det att vi får vara lediga i dag och demonstrera eller göra något annat än att jobba. Tänk att vi kan kosta på oss detta. Och tänk hur det är i andra länder där de är lediga av alla möjliga anledningar.

I USA har de redan haft Martin Luther King Day den 21 januari. Presidentens dag den 18 februari, Memorial Day kommer den 27 maj, Independence Day den 4 juli, Labor Day den 2 september, Columbus Day den 14 oktober, Veterans Day den 11 november och så förstås Thanksgiving Day 28 november.

Hur mycket förlorar inte USA då på alla dessa helgdagar med drygt 300 miljoner invånare? Det borde vara i storleksordningen 120 miljarder per dag. Är det rimligt att räkna så? Jo enligt ekonomer absolut. Ska allt räknas i pengar? Ska vi prissättas från vaggan till graven? Varför överhuvudtaget operera en liten flicka då som skulle ha dött ifall inte kirurger hade gett henne en konstgjord strupe?

Och för att lägga lök på laxen så kostar våra ungdomar oss en massa pengar genom sitt alkoholintag dagen innan första maj. Bråk och fylla hör ihop så polisen måste ha extra resurser. Egentligen borde vi lönearbeta varje dag. Det skulle göra oss rikare än andra länder. Är det verkligen meningen med livet?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar