tisdag 14 maj 2013

Nordea kunde man inte anlita

UPPDATERAT
Det var en bank man alltid skydde. Den trista statliga Nordbanken. Det visste man väl att där kunde man inte få något lån. Nu har det mycket riktigt visat sig att de avvisade många. Vi försökte istället med nuvarande Swedbank på den tiden Föreningssparbanken och fick avslag där på vårt huslån. Fattiglappar som vi verkade vara.

Men vi vände oss då till Agro Finans och fick lån så att vi kunde bygga ut vårt lilla hus, som vi köpt för 350 000 kronor. Inga pengar alls i dag. Sedan blev de uppköpta av Swedbank förstås. Så vi kom inte undan den banken. Banker är ett otyg, men att föra svarta böcker över kunden är väl slut sedan länge?

Fast för drygt ett decennium sedan fördes den svarta boken över kunderna i Nordea som bland annat var skådespelaren Johannes Brost och Olof Palmes bror. Ja vad hade de väntat sig? Det var ju lite Östtyskland över Sverige på den tiden. Denna bok har aldrig slängts tydligen. Registret fördes från 1970-talet till mitten av 90-talet. Det finns 2000 namn i detta med personnummer och allt.
15:46
Och mer information om detta säger att det används än i denna dag. Andra banker kunde ringa och fråga efter Sheriffen och då blev man kopplad till den avdelning som kunde berätta om kunderna. Även polisen sägs ha varit inblandad och att Posten och Nordbanken hade utbyte sinsemellan.

1 kommentar:

  1. Det är väl fortfarande en hel östtyskland över sverige......
    /Senior

    SvaraRadera