söndag 12 maj 2013

Bra gjort!

Det var en gärning i sann kristen kulturell anda att låta Bostonbombaren begravas. Det var en kvinna Martha Mullen som hjälpte till med detta för så hade Jesus kunnat göra.

Marta i bibeln är ett helgon i den romersk-katolska kyrkan och hon nämns i samband med Jesus. Det var hon som bland andra upptäckte att graven var tom och Jesus uppstånden.

Martha Mullen letade runt efter en plats där den döda kroppen kunde få vila. Änkan ville inte ha något heller med den att göra. Varken kristna eller muslimska begravningsplatser ville ha kroppen. Till slut så blev den placerad i Doswell i Virginia. Frågan är nu om den får vara ifred där.

Det var Tamerlan Tsarnejevs farbror som istället för änkan och hennes familj tog sig an kroppen. Den ligger nu tillsammans med mer än fyrtio andra i det lilla samhället. James Doswell var med i den amerikanska revolutionen och gav sitt namn till orten.

Även om man inte bekänner sig till någon religion (jag gör inte det) så vet människor att en kropp ska tas om hand. Det visste arten människor redan för tusentals år sedan. Det är helt enkelt den sista enkla handling en människa kan göra för någon annan. Terroristen ligger här på Al-Barzakh kyrkogården.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar