tisdag 21 maj 2013

En kul grej

Det sägs vara motivet till att förtala på nätet. Det säger den flicka som har erkänt i instagrammålet att hon gjorde det. Bara den lilla meningen säger allt om hennes mognad. Tyvärr är hon inte ensam om att vara så omogen på nätet. 

Hon och en lite äldre kompis åtalas nu för grovt förtal. Självklart begrep de inte vad de gjorde, men de torde ha blivit varse detta nu. Den ena flickan är 15 och den andra 16 år.

Här är Anna-Maria Valic som själv anklagades för att ha startat instagramkontot med grova sexuella utpekanden. Hon var oskyldig liksom den 17-åring som friades innan de båda andra flickorna upptäcktes.

Här skrev jag en artikel på Newsmill om att näthatet inte är könsbundet. Rättegången ska starta den 3 juni.
20:45
Här berättar Paris Hilton om när hon blev stalkad.

Den som i Sverige skriver något förtalande om någon annan på internet, har gjort sig skyldig till förtal enligt 5 kap. 1 § brottsbalken. Straffet för brott av normalgraden är böter. Om brottet är att anse som grovt ska det rubriceras som grovt förtal. Påföljden kan då bestämmas till böter eller fängelse i högst två år. Vid bedömandet av om brottet är grovt ska särskilt beaktas om uppgiften genom sitt innehåll eller den spridning den fått eller på annat sätt var ägnad att medföra allvarlig skada.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar