lördag 18 augusti 2012

T-bana till Nacka

Ja det lovade statsminister Fredrik Reinfeldt i sitt sommartal i Gustavsberg här på Värmdö där jag bor (en mil från Gustavsberg ungefär). Det är alldeles utmärkt med T-bana. Det lär ändå ta en massa år innan det blir verklighet.

Det skulle vara skönt att slippa landa vid Slussen med bussarna och istället få stiga på T-banan i Nacka. Men det kanske inte blir så inom rimlig tid. Och det är eventuellt bättre att åka motorvägen ända till stan.

I dag när jag körde till närmaste centrum för att handla var det kö både dit och hem. Lördagsrusningen var kompakt. Kan ha berott av att Thailands drottning hade födelsedag i dag och det skulle också firas av alla buddhister. Vi har ett tempel, där jag bor.

Men fler människor kan vi knappast härbärgera här ute. Vägarna räcker inte till. Det går heller inte att bygga fler eftersom hela Värmdö ligger på öar. I så fall måste det till broar och det är det inte någon enda som föreslår. Vi närmar oss 40 000 invånare på Värmdö. I Nacka är det snart 100 000.

Här ute behöver i stort sett alla bil, för annars är det inte rimligt att bo här. Jag vet ett snabbt sätt att få pengar till T-banan i Nacka: inför biltullar åt det andra hållet också. Inte bara när man kör in till Stockholm. Utan när stockholmarna kör ut till Nacka och Värmdö. Det är dom som gör att det blir så trångt.

2 kommentarer:

  1. Vad menar du med att stockholmarna också ska betala? Betala när dom kör ut till Nacka och Värmdö skriver du. Men du, dom betalar ju när dom åker hem, in till stan altså, precis som ni Värmdö-bor gör?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja jag tycker absolut att alla ska betala det som används. Särskilt stockholmare använder våra vägar är ute. Så varför ska de inte betala? Jag åker aldrig in till stan. Varför ska man göra det?

      Radera