torsdag 9 augusti 2012

SSU fuskar

Och särskilt uppe i Piteå, där påhittade kurser har gett utdelning. Enligt Piteå-Tidningen har SSU i Piteå fuskat till sig kring 600 000 kronor under åren på 2000-talet.

Det är alldeles förfärligt att ungdomar ska börja sin politiska karriär genom fusk. Detta visar att det är något i grunden fel.

Det är Piteå kommun, som har fått släppa till mer bidrag än rimligt till ungdomsföreningen. Under åren kan det ha blivit miljonbelopp, beroende på hur länge fusket har pågått. Hela SSU Norrbotten misstänks för fusk i miljonklassen.

4 kommentarer:

 1. En så god start på en karriär som någon,detta,och inte första gången,liknade fall har varit på tapeten förut.Bra med praktik senare i det politiska livet eller kanske en befattning på något statligt verk....

  SvaraRadera
 2. Haha, gissa om jag är glad att jag fick mitt eget distrikt att sluta med det här?
  Det skall bli slut på fusket, vare sig det gäller SSU eller Annie Lööf.

  SvaraRadera
 3. Det är en bra start på en politisk karriär. Sedan hägrar statliga anställningar, politiska uppdrag, pensionsvillkor som bara den politiska adeln kan få.

  SvaraRadera
 4. Förmodligen går fusket långt tillbaka i tiden. På 70-talet ägnade sig några av mina kompisar att anordna studiecirklar med fejkade deltagare. Det tjänade dom en del pengar på. Inom idrotten antecknades frånvarande deltagare som närvarande, klubbarna drog in mer pengar på det sättet. Rimligtvis höll dom politiska ungdomsförbunden på på samma sätt. Sedan har väl seden förts vidare genom muntlig tradition.

  SvaraRadera