tisdag 28 augusti 2012

Känd affärsman mördade Palme

Det påstod Eva Rausing innan hon dog. Hon fruktade även för sitt eget liv och menade att ifall hon dog plötsligt så måste detta undersökas.

Men Eva Rausing påstod att Olof Palme sköts i nacken, vilket inte stämmer med obduktionen och att en liten pistol användes, vilket inte heller stämmer. Hon säger sig också ha haft "visioner" rörande det här mordet.

Det är ganska lätt att avfärda hennes påståenden som fantasier, men hon menar att hon hörde detta av sin man Hans Kristian Rausing. Han lever fortfarande, dömd till villkorlig dom, för att han inte anmälde att hans fru var död, och hindrade hennes begravning. Polisen kan höra honom om uppgifterna.

Mitt stalltips är dock fortfarande att den som är dömd för detta gjorde det: Christer Pettersson. Palmeutredningen tycker likadant.

Den Eva Rausing skrev till var Gunnar Wall. Han har skrivit en bok om Palmemordet och menar att det var en professionell organisation bakom mordet. Här har jag tidigare skrivit om Eva Rausings död.
31.8.2012
Och här träder affärsmannen Hans Rausing fram. Han är den anklagade för Palmemordet och den utpekade av Eva Rausing. Hennes svärfar således. Han säger att detta beror av drogerna. Inte utan att jag håller med honom. 

7 kommentarer:

 1. Christer Pettersson frikändes för mordet!

  SvaraRadera
 2. Att, som medierna gjort, brassa på om det rausingska påståendet är höggradigt torftig journalistik. Runt 150 personer har erkänt mordet (!), åtskilliga tusen har pekats ut som mördare, masssor av teorier har florerat under åren - även att det egentligen var ett självmord (!). Men p g a alla inledande grova polistabbar kommer det säkert att för all framtid då och då dyka upp "Palmemordet-nyheter" i medierna. Tyvärr. "Nya" (oftast nygamla) teorier & påståenden. Samtidigt som en åklagare skulle få det tufft värre att få en "alternativ" gärningsman fälld - inte minst sedan Lisbet Palme i två rättegångar pekat ut CP.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Du har så rätt. Och i en bok har också Lisbeth Palme blivit utpekad som eventuell mördare.

   Radera
 3. Jag tror fortvarande att en (icke nämndt) stat från mellanöstern är ansvarigt för Olof Palmes mord.
  Av flera olika skäl vill jag inte namnge denna land, som jag tror är bakom mordet.
  Palme var ju hatat av många för sitt deltagande med flera olika vänster-politiska fraktioner.
  Denna hat är en bidragande faktor i denna dramat.
  Inte minst att Palme var känd för sina Vietnam-sympatier och i många tillfällen yttrade sig om Israel-konflikten under 60- och 70-talet.
  Rausinska inblandningen är bara av luften dragna skriverier för att fylla Aftonbladets sidor och höja lösnummer-försäljningen.

  SvaraRadera
 4. Nej, jag tror inte på Pettersson. Det beror på att jag hade X - som hade arbetat den kvällen på den beryktade klubben - som patient senare och X berättade P. var aspackad när han vinglade ut efter att han nekats av X mer att dricka. Otroligt om han kunde skjuta på den precision som mördade Palme i det skicket. Vi pratade om det eftersom kvällspressen hade helsidor om mordet igen. Men X har inte förhörts... Klart är att polisen sjabblade bort fallet. Jag tror på riktiga proffs om jag tror på nåt.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Fast å andra sidan kan det ha varit därför. Eftersom han gillade Palme, men tog fel gubbe. Det behövdes ingen precision på så nära håll. Han missade ju också Lisbeth.

   Radera