måndag 13 augusti 2012

Sånt är livet med Anita Lindblom

Martin Dyfverman har besökt henne uppe i bergen utanför Cannes, där hon bor i en lägenhet. Programmet sändes i morse Sommarsamtalet i P1. 

Han brukar försöka gå djupare än det gick att göra med Anita Lindblom, som skyggade för allt, som hon inte själv tidigare hade tänkt. Hon är skytt som jag, men en annan sort. Hon är mera sjörövarsorten även om hon i programmet tyckte att kvällstidningarnas beskrivningar av henne och boxaren Bosse Högberg som Bonnie och Clyde absolut inte stämde.

Tvärtom hade hon gjort tio övervakares jobb under den tid, som de var tillsammans och gifta på 60-talet. Han hade en kriminell sida hennes exman. Bosse Högberg är numera död. Han dog 2005, medan hon lever och inte gillar de planer, som finns på att göra film om henne och boxarens liv.

Hon har själv skrivit en bok om sitt liv och det finns ett TV-program om henne från 1999. Att spela in en påhittad film om henne är skamligt och omoraliskt tycker hon. En superskandal och att de bara vill tjäna pengar på henne.

På 43 år har hon inte bott i Sverige och när man lyssnar finns det en aning diva över henne påminnande om Anita Ekberg. Ett temperament, som bryter av, som kör rakt igenom intervjuarens frågor. Det var 51 år sedan som Sånt är livet blev en landsplåga i hela Sverige. Det är en bra låt, inte tu tal om det.

Hon fick sin talang och mycket gratis genom denna gudagåva och genom sitt utseende, säger hon. Hon har aldrig haft någon far, men inte saknat någon. Hon har haft många ersättare. Men man hör bitterheten genom orden. Hon fick en son Jörgen, men aldrig tomtebolyckan, som hon säger och aldrig en dotter. Det är inte som hon saknar, utan det är bara fakta.

Sånt är livet, så mycket falskhet bor det här...

Programmet sänds igen i morgon kl 19.03. Enligt Svenska Dagbladet ska filmen trots allt spelas in i oktober i år. Det säger Ola Rapace, som ska spela Bosse Högberg. Men enligt Malte Forssell producent för filmen är det oklart om den kan spelas in trots att Anita Lindblom inte vill det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar