torsdag 27 mars 2014

Vänsterextremist åtalas för mordförsök

UPPDATERAT
Nu tas det grövsta brottet i Kärrtorp upp i domstol. Sju högerextremister är sedan tidigare dömda för våldsamt upplopp och har fått straff på upp till ett halvår. Men en vänsterextremist knivhögg en nazist i ryggen. Han punkterade lungorna på den angripne. Det tycker vänsterextremisten är självförsvar och han har hela tiden försvarats på den här facebooksidan. Tröjor säljs med Free Joel på och med texten att antifascism är självförsvar. 

Men man kan aldrig hävda att mordförsök är lagligt. Inte i ett rättssamhälle. Denne 35-åring har många gånger begått brott med sin politiska åsikt som försvar och grund. Det håller inte. Han är helt enkelt kriminell fast han själv tror att han är revolutionär.

Vi lever inte i en diktatur, där man möjligen kan hävda att det är mer rätt att döda de, som förtrycker folket. De här extrema vänsterorganisationerna lever kvar i 30-talet och tror att Europa fortfarande är förtryckt av nazister och fascister. Det har inte gått upp för dem att vi har haft ett stort krig 1939-1945, där demokratin försvarades. Sorgligt.

Slagordet "No pasaran!" som används av dessa grupper och av vänstern kommer från 30-talet och har ingen koppling till vårt årtusende. Men "antirasister" tycker att vi behöver en regering, som ska ropa detta. Det är en total missuppfattning om vad ett demokratiskt samhälle står för. I det här fallet anser åklagaren att det rör sig om mordförsök alternativt dråp. Och han åtalas också för våldsamt upplopp och brott mot knivlagen. Han dömdes senast till fängelse i början av år 2012 för misshandel och grovt vapenbrott.

Han trädde själv fram i Expressen redan 2001, där han berättade om varför det var tillåtet att ta till våld. Han hävdar nödvärn nu. Här ses han i Aftonbladet på en bild från 2000 då han ockuperade ett hus. 
29.4.2014
Joel Bjurströmer Almgren döms till sex och ett halvt års fängelse för mordförsök. Det är bra att han får ett straff. 

Tingsrätten menar att det måste vara klart för alla att det inte är försvarligt att hugga en obeväpnad person med kniv i ryggen. Det kan aldrig vara självförsvar, vilket Joel Bjurströmer Almgren hela tiden hävdat. Det var försök till dråp efter han tog sats och stötte ryggen i kniven på offret med kraft. Personen kunde ha dött av hugget. Naturligtvis är inte gärningsmannen nöjd med domen.
8 kommentarer:

 1. Man kan nästan få för sig, om man envisas med att leta logik, att det i själva verket finns fullblodsnazister bakom de vänsterextrema grupperingarna. I bakgrunden som strateger. Eftersom det borde vara dessa grupper som tjänar på all konflikt och uppmärksamhet. När begreppet nazist används femtioelvahundratusengånger i media så frågar sig kanske någon vad dessa egentligen vill och så är bollen igång.

  När det begav sig på den bilglesare tiden så var det ju dessa extremgrupper som byggde upp varandra. Bredvid stod liberaler och socialdemokrater och kliade sig i huvudet. Till sist stod bara extremisterna kvar. Därefter tvingas polis och militär att ta ställning och så är vi framme.

  JS

  SvaraRadera
 2. Som jag skrev på Anybodys blogg:
  Rätt mig gärna om jag har fel, men är det inte så att nationalsocialismen grundar sig i den Socialistiska Marxist läran?
  Den bygger på samma samhällssyn där staten och kollektivet är viktigare än individen.

  I så fall är även nazisterna vänsterextrema!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Att dessa läror ser ut att gå ihop beror av att det är människor som är outvecklade, som stödjer sig på dessa. De behöver kryckor i form av trosföreställningar. Annars kan de vara religiösa på något annat sätt. Religionernas tid borde vara förbi, men tyvärr så är själarna här på jorden på väldigt många olika sorters plan. Alla är inte lika kloka. Och så kommer det säkerligen att förbli. Kollektivet utvecklas aldrig till någon högre nivå, tvärtom så ligger där och skvalpar sådant som mänskligheten borde ha lämnat för länge sedan. Och när en skör människa utsätts för detta skräp så blir hon "frälst". Vare sig det handlar om politik eller något som kallas religion. Märkligt nog så tycker vi som mänsklighet att detta är heliga ting.

   Radera
 3. Den som länkar hit var snäll och sluta med detta! Det är ju löjligt att hålla på och länka samma inlägg i månader.

  SvaraRadera
 4. Precis som negern i sydstaterna hade begått ett hemskt självmord med åttiofyra kulor i kroppen så måste det naturligtvis vara nödvärn när man hugger någon i ryggen med en kniv.

  SvaraRadera
 5. Förlåt, men jag känner att jag måste skriva ett längre stycke kring ditt blogginlägg.

  Du tycker inte att det är ok att med fara för sitt eget liv försvara sina vänner, de människor som stod bakom med barnvagnar mot nazister beväpnade med käppar och sköldar? Du kallar detta mordförsök och säger att det inte acceptabelt i ett rättssamhälle. Måste fråga vad du tyckte om polisens agerande i Limhamn när de galopperade rakt in i en icke-våldsam folkmassa? Kallar du det mordförsök och anser att det inte är värdigt ett rättssamhälle? Antagligen inte. Du talar om att vänsterrörelsen har fastnat i 30-talet och att det inte finns nazistiska eller fascistiska diktaturer som förtrycker Europa längre och att slagordet No Pasaran inte hör hemma i nutiden eller i en demokrati.

  Du glömmer dock att vi nu ser det största fascistiska uppsvinget sedan 30-talet. Vi ser högerextrema partier som har tagit sig in i vårt parlamentariska system (tänker inte på självklara SD utan på SMR som OBS! stod för attacken i Kärrtorp) och du tycker att No pasaran är förlegat och att det minsann inte är något politiker ska stå för? Att det är tom är ett odemokratiskt uttryck!

  Menar du då att du tycker att det är rätt och riktigt och inget att gnälla om, den utvecklingen vi ser i Europa idag? Att vi ska stå och titta på när nazisterna genomför attacker? Är det ingenting som påminner dig om något du läste om i skolan och refererar till i din text? Du skrev att "det har inte gått upp för dem att det utkämpades ett stort krig 1939-1945 där demokratin försvarades. Sorgligt." och vet du vad som är sorgligt med det? Det är sorgligt att du inte förstår och inser att det var exakt såhär det började i Tyskland också på 30-talet, det tog Hitler många år att komma till makten. Det gick inte över en natt. Han blev demokratiskt vald precis som SD. Jag kan inte ens beskriva hur frustrerad jag är över hur du totalt kan glömma detta i ditt resonemang där du refererar till 30-talet och andra världskriget. Där du själv skriver att ett stort krig utkämpades till försvar av demokratin. Vad kallar du den striden antifascister utkämpade i Kärrtorp där fredliga demonstranter blev attackerade med dödligt våld och uppsåt? Det kallar du mordförsök. Inte kamp mot nazism, inte kamp för rättvisa, inte kamp för ett samhälle fritt från fascistiska organisationer och inte självförsvar.

  Jag skulle vilja veta vad du tycker är värst, att en fredlig demonstration blir attackerad av nationalsocialister eller att någon försvarar sig och sina medmänniskor även om det innebär att personen knivhugger någon? Vad tycker du är mest skrämmande rent samhälleligt och vad ser du som det största hotet mot demokratin av dessa två?

  Till sist måste jag säga att jag tror stenhårt på att det bästa sättet att bekämpa högerextremism är genom välfärdsarbete och en jämnare fördelningspolitik. Socialism helt enkelt. Jag tror på utbildning, klassutjämning och inkludering. Men jag tror också på att en del av kampen alltid kommer att vara våldsam och behöver vara. Det går inte att prata med en person från SMR eller SvP eller nazister över lag och då måste vi försvara oss, är inte det självklart? Du skrev det själv som en liten påminnelse till vänsteraktivister att det utkämpades ett krig mot fascism och nazism på 30-talet, det gick inte att prata ihjäl Hitler pcj det går inte att prata ihjäl SD, SMR eller SvP heller. Vad får dig att tro att kampen mot SMR och SvP är annorlunda? Eller att kampen mot fascister och nazister är över?

  Du visar oförståelse för vad som händer i samhället tycker jag och fördömer dessutom de människor som mest aktivt arbetar och kämpar mot den här rörelsen. Det tycker jag är skamligt om något. Visa istället stöd för de människor som är beredda att riskera sina liv för att beskydda sina medmänniskor!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen roll vad för färg kriminella människor har. Röda, svarta eller bruna är lika där. Joel Bjurströmer Almgren skulle släppas menade Revolutionära Fronten, vänsterextremistiskt. Det var inte våld för han skadade ju en nazist. Våld är våld om än i gyllene dosor. Aldrig försvarbart. Tingsrätten dömde honom också till sex och ett halvt års straff för detta, för så fungerar det i en fredlig demokrati. Skrämmande att du inte är så mogen att du kan inse detta.

   Radera
 6. Jag fick en kommentar till av Robin Ödman, men den försvann. Skicka inte fler. Tack! Du har fastnat i ett intellektuellt synsätt och är mycket omogen. Förmodligen är jag två eller tre gånger äldre än du och har levt igenom mycket som du inte ens begriper. Det finns något som heter mognad. Du kommer i bästa fall att uppnå den så småningom när livet har gett dig mer att ta itu med. Eller också kommer du att bli mer och mer fanatisk precis som de du tror är dina fiender. Det är ingen skillnad på vänster och högerfanatism. Båda sorterna har fastnat i trossystem, politiska sådana.

  SvaraRadera