tisdag 25 mars 2014

Tårtkastaren Irene Matkowitzc i tingsrätten

UPPDATERAT
Irene Matkowitzc, som bor i Johanneshov - min barndoms postadress - tyckte det var roligt att kasta tårta. Hon gjorde det på sd:aren Jimmie Åkesson. Det hände i november förra året och hon bor inte bara i Johanneshov, utan i Björkhagen, där jag är uppvuxen. 

I det området röstade alla på sossarna förr i tiden, men något har hänt, för denna förort är tydligen radikaliserad. Det är nätverket Linje 17, som ligger bakom diverse manifestationer i Kärrtorp. En organisation, som säger sig vara mot rasism och annat, som ligger i tiden, men som uppenbarligen också har kopplingar åt andra håll.

När jag var liten så var det helt rätt att de som bodde där, som min mamma, röstade på sossarna. Det var för det mesta fattigfolk med barn som fick bostäder i Björkhagen. Ett område som byggdes 1948 för att skaffa nya lägenheter till den tidens bostadsbrist i Stockholm. Alla invandrade från andra delar av Sverige eller ibland från Finland. Mamma hyrde ut vårt enda sovrum till en invandrare från Italien ett tag. Vi sov i det lilla matrummet, bredvid köket, och mamma sov i vardagsrummet. Jo, vi bodde i en tvåa. Socialdemokraterna var partiet som stod för rättvisa åt de fattiga då.

Men Irene Matkowitzc verkar vara någon som gillar extremrörelser och som struntar i om hon bryter mot lagarna i Sverige. Hon har nu hunnit bli 61 år och har många gånger straffats för bland annat olovlig körning och  ringa narkotikabrott (amfetamin). Tydligen anser hon att det är okej att göra så. Hon anser sig vara anarkist, syndikalist och socialistisk judinna och hon har uppmanat andra av den sorten att skaffa sig en adress i Israel så de kan rösta i landet. Jag tycker det är trist att någon som är så gammal inte verkar mer mogen och vuxen. Själv tycker hon inte att det är något brott hon har begått. Man ska ha rätt att slänga tårtor på odemokratiska fascistpartier, som sitter i riksdagen.

Jimmie Åkesson kräver 5 000 kronor i skadestånd för tårtkastningen och betald kemtvätt på 300 kronor.
13:50
Förhandlingen gällande tårtkastningen är redan avklarad. Kvinnan hävdade att sd är ett fascistiskt parti och att det borde i stort sett vara olagligt att sprida en fascistisk lära. Hon ville uttrycka sitt förakt genom att kasta en tårta. Efter detta går rätten igenom hennes olagliga körningar. Hon säger att hon inte har något missbruk. Hon har avtjänat tidigare straff med fotboja och fängelse. Åklagaren menar att hon borde få ett kortare frihetsstraff för tårtkastningen och att skadeståndet ska betalas. Hennes advokat menar att hon inte ska ha något straff.
14:05
Advokaten menar att Irene Matkowitzc inte ska straffas för att hon gör som människor borde ha gjort i Nazityskland. Kvinnan har slagits för demokrati och mot den vita rasens övermakt. Advokaten har uppmanats att hålla sig till saken av rättens ordförande, men fortsätter att tala om att Jimmie Åkesson har inte blivit kränkt för han står för neofascism. Kvinnan ska inte ha någon påföljd. Därmed är rättegången över och domen meddelas om en vecka.
1.4.2014
Hon fick två månaders fängelse för sina brott (hon gillar att köra bil utan körkort) och ska betala skadeståndet på 5 000 kronor till Åkesson. Plus kemtvätten 300 kronor. Hon själv ser det som att hon blir politisk fånge. Helt knäpp människa är min åsikt, som uppenbarligen är kriminell, men försöker övertyga sig om att hon är en politisk kämpe.

Så här såg tårtan ut som kastades. 

2 kommentarer:

  1. Nån vecka efter tårtningen blev Irene själv tårtad. Men det tyckte hon inte alls om. Konstigt.

    SvaraRadera
  2. Numera graderas påföljden av ett brott utifrån offrets identitet. Om offret har en för advokat och domare misshaglig politisk uppfattning, måste straffet för förövaren bli mycket milt.

    SvaraRadera