fredag 21 mars 2014

Margot Wallström satt i TV

Hon berättade om hur det var i Polen före andra världskriget. Hur Jerzy Einhorn och hans vänner hade viftat bort åsikterna nazister hade, som tågade på gatorna, för de hade så extrema åsikter så de skulle inte få fäste. Men si det visade sig att de mördade de flesta till slut. Så man ska aldrig underskatta dessa människor satt Margot Wallström i Gomorron-TV och förtäljde.

Detta apropå att hon och andra har skrivit en debattartikel i DN om myterna kring invandring. Jan Scherman satt bredvid henne i samma soffa och han hade aldrig trott att det skulle finnas hakkors på väggarna i Stockholm. Nog för att människor kan vara naiva, men naturligtvis så tog de inte upp att det finns lika extrema på vänsterkanten. De är dessutom fler och hålls om ryggen av den vänstervridna eliten. Och vem vet vem som har klottrat på väggarna? Det var dock inte detta som skulle avhandlas.

Margot Wallström är det tunga artilleriet för henne har svenska folket velat ha som partiledare för socialdemokraterna hur länge som helst, men hon har alltid backat och tackat nej. Nu är hon mångfaldsansvarig på Postkodlotteriet. Herregud. Behövs en sådan post? De tio punkter de tar upp i DN får ni läsa om själva. Att dessa berömda och rika människor nu går ut och skriver och dessutom ska dela ut detta i riksdagen betyder att det inte lyckades så bra med det de gjorde förra hösten. Då det var meningen att Sverige skulle räcka till för oss alla. Nationen skulle mobiliseras. Där var också Margot Wallström en av rösterna. Hon kan säkerligen tänka sig en politisk post i höst för jobbet hon har är på deltid. 

Jag ser det som att överheten är rädd att gå miste om och förlora de stora massorna. Och sina positioner och sina rikedomar. Tänk om folket börjar tänka själva? Vilken fasa. Tänk om de inte tror längre att vissa är utvalda att leda och andra att följa? Att de inte längre nöjer sig med att få lite smulor från de rikas bord? Allt dessa människor gör är riktat mot högerextremister naturligtvis. Inte en stavelse om det vettiga människor har insett. Att vänsterextremister är minst lika hemska. Och att det finns länder där det finns minnesmärken över de offer som både nazismen och kommunismen orsakade. Såsom i terrorhuset i Budapest.

6 kommentarer:

 1. Vad är det egentligen för skillnad på röda, gröna och bruna kommunister?
  Förutom att de hatar varandra...

  SvaraRadera
 2. Det är så fult det de gör. Expressen anlitar kriminella vänsterextremister för att med olagliga metoder spåra upp individer som uttryckt sig kritiskt om invandringspolitiken och för att sedan hänga ut dem i offentlig skampåle. TV3 och Achberg, beväpnade med basebollsträn, ska göra TV-sända hembesök hos kritiker av invandringspolitiken och förnedra dem. Några klottrar hakkors (och jag tror personligen inte att det är några nazister som har gjort utan att det är vänsteraktivister), vänsterextremister spöar upp högerextremister och MSM beskriver det som nazistattacker på fredliga människor, Stolpskottet Wallström mfl sitter och pratar om det stora nazisthotet med helt genomskinlig avsikt att koppla ihop kritiken mot invandringspolitiken och SD med nazister, antidemokrati mm, mm. Svensk invandringspolitik är vansinnig, men alla dessa journalister och politiker är 100% koncentrerade på att blockera all saklig debatt om saken. Varför? Saknar de helt integritet och en självständig syn på världen. Är de beredda på att gå över lik för att behålla sina platser vid köttgrytorna? Hur mycket av demokrati, sanning och rättvisa är de beredda att offra för denna märkliga agenda? Varför?

  SvaraRadera
 3. Åsiktskorridoren blir allt trängre - snart knappt möjlig att urskilja. Då tycker vi alla lika, eller...?

  Loffe

  SvaraRadera
 4. Man har så länge använt nazism som ett allomfattande bevis på ondska. Att det blir ett spöke av demonisk kraft som används för debatten. Till debatten. Och för egna syften.

  Och man frågar ofta demagogiskt "Hur kunde detta hända, hur kan folk inte veta" osv. Utan att bry sig om några svar. Bilden skall vara ondska. Folk valde rörelsen baserad på ondska eftersom de var onda och ondskan vann.

  Så var det förstås inte. Folk valde inte nazismen för att de var onda. Eller för att den verkade ond. Tvärtom. Den verkade god. Den verkade omtänksam. Brydde sig om naturen. Brydde sig om djuren. Ordnade hälsobringande sociala program. Startade projekt för bättre miljö, kultur och inte minst sammanhållning. "Alla skall med, bara de inte är emot oss".

  För den som stod i den rätta sfären så blev man väl behandlad. Omhändertagen. Trygghet. Och så var det då frågan om hoten och fienderna, ju lättare de kunde definieras ju enklare kunde problemen lösas. (Fanns inga enkla hot så fick de uppfinnas).

  Men eftersom det är en demon så kan man inte nämna eller ens snudda vid att det fanns sidor som var positiva. Orsaken är ju förstås uppenbar. Men det finns ju också tydliga likheter med dagens politik i så fall. Att utlova trygghet. Sociala program. Retorik om att se de hjälpbehövande och ge dem vår hand (fast då var de tydligt definierade som oss närstående, våra egna).

  Antingen är rädslan så stor att folket skulle tycka nazisterna är bra ifall man nyanserar dem ordentligt, eller också är man inskränkt på riktigt. Nyanseringen och kritiken som då behövde mobiliseras skulle riskera att kunna appliceras även på de röda. Och det är förstås väldigt riskabelt. Alltså sitter man och låtsas de extremröda är goda och de bruna är onda.

  Man blir offer själva för den tunna och ytliga debattstil som byggts upp under lång tid.

  Ryssland använder nu den naivliberala uppfattningen om fascism och nazism i väst för att propagera för sin egen chauvanism. Vilket fungerar ganska framgångsrikt. Eftersom den är så ytlig och anpasslig i generaliserande termer.

  I östeuropa förknippas tyskland under andra världskriget inte bara med nazismen. Vilket vi automatiskt skall förmoda. Utan också med tyska armén. Som motståndare till det sovjetiska riket. Som den enda reella chansen att bekämpa Stalin och hans paradis. Ville man få bort Stalins regim fanns bara tyskarna. Ser man detta så förstår man nog lättare den dubbla synen på tyskland under andra världskriget som fortfarande finns i vissa östra delar av europa. Den synen delade europa då och den gör det fortfarande.

  Dagens politiker borde ta sitt ansvar och börja argumentera på riktigt istället för att hålla upp plakat med slagord och ytligt fördömande som bara lockar till sig unga naiva samhällsförändrare.

  SvaraRadera
 5. Talande bild i sammanhanget: http://imgur.com/eyUnc

  SvaraRadera
  Svar
  1. Stackars mänsklighet. Så lite vi har begripit ännu. :(

   Radera