tisdag 18 mars 2014

Kan Krim bli ryskt?

Folkomröstningen sade att Krim vill tillhöra Ryssland. Ingen tror på den. Den måste vara en bluff. Europa och USA tänker inte tillåta detta. Hur ska det gå? Och hur ska det gå för Ukraina, som inte har kunnat bli självständigt på riktigt och ekonomiskt oberoende. 

Vad är det med dessa länder, som ständigt faller offer för sitt eget tänkande? Se på Sydkorea och den utveckling, som finns där. Där är levnadsstandarden hög. I motsats då till Nordkorea, som befinner sig i fattigdom. Jag måste skylla på den trosvisshet som alltid har funnits hos olika folk. Tron på stora män, tron på att någon annan ska fixa det. Tron på att ett trossystem måste till för att människor ska överleva också ekonomiskt och politiskt.

Se på Sverige. Här har alla vetat att det hängde på dem om de skulle överleva eller inte. De enskilda. Naturen är och var hård mot människor. Den som inte arbetade och ansträngde sig klarade sig inte. Arbetsmoralen är nedärvd i folket. Men så har också svenskar varit fria män och kvinnor och inte förslavade genom århundradena.

Ska Ryssland återigen bli den stat som orsakar krig? Ska länder i Europa och USA kunna klara av att föra världen till något bättre. Eller ska allt sluta i blodbad. Det beror av alla människor och vad de tror och föreställer sig. Krim är erkänt som självständigt av Ryssland och en snabb process är inledd i Moskva för att ta hand om landet. Om folkomröstningen är någorlunda sann så ska Krim naturligtvis få tillhöra Ryssland. Det är ju folkets demokratiska önskan. De drygt två miljoner som befolkar denna halvö varav större delen, närmare 60 procent, är ryssar.

Här har jag tidigare skrivit om Ukraina. Och här också. 

3 kommentarer:

 1. 75 % på Krim lär anse sig vara ryssar. Om nu alla dessa röstade för att utträda ur Ukraina och de övriga 25 % bojkottade valet är valresutatet logiskt!
  Historiskt har större delen av Ukraina betraktats som ryskt, ja det kallas t o m för
  Lillryssland. Om man inte tar till sig dessa historiska fakta lär man inte förstå Rysslands inställning. Det handlar inte om en mans inställning. Han har en stor majoritet av det ryska folket bakom sig!
  Ryssland har inte varit så litet sedan Peter den store och är nu inträngt i ett hörn.
  En sårad björn är farlig! Ryssland tänker inte upprepa den tid det fick uppleva
  under suputen Jeltsin,
  Om vi inte inser att det handlar om ett geopolitiskt spel där Ryssland, som har
  funnits sedan 800-talet har en rättfärdig plats kommer det att sluta illa!
  Civilingenjör Bo Adolfsson

  SvaraRadera
 2. "valresultatet är logiskt"

  "historiska fakta"

  "har inte varit så litet sedan Peter den store och är nu inträngt i ett hörn"

  "En sårad björn är farlig"

  "ett geopolitiskt spel"

  "rättfärdig plats"

  "kommer det att sluta illa"

  Kan det sägas mycket tydligare? Adolf skulle bli stolt över argumenten.

  SvaraRadera
 3. "Folkomröstningen sade att Krim vill tillhöra Ryssland."
  Hej där, Krim är en halvö, ej mera, det är FOLKet som vill vara ryska medborgare, varken ukrainiska eller svenska. Абыдна, да?

  "Se på Sverige. "
  Ser och minns hur Sverige reste sig upp ekonomiskt sätt - tack vare rashygien samt samarbetande med naziTYskland. Före detta var Sverige ett av de fattigaste länderna i Europa. "Pelle Erobraren" vittnar. Man kan lätt googla för information av denna danska film.

  "Ska Ryssland återigen bli den stat som orsakar krig?"
  Herre min gud, kommer ni sluta hyckla nån gång och anfalla istället?  SvaraRadera