lördag 1 mars 2014

En generaldirektör sviker sitt uppdrag

När försäkringskassans generaldirektör inte kan hålla tyst utan måste uttala sig om en partiledare så är det naturligtvis fel. Han är inte politiker och har inte till uppdrag att lägga sig i politik. Större krav måste man kunna ställa på generaldirektör Dan Eliasson. Han ska inte hålla på och twittra om politiska ledare. 

Han kunde inte hålla tyst för han hatar rasism, säger han. Jo allt kan numera vara rasism. Nästa fas i den diskussionen är till exempel bokbål. Sådana generaldirektörer kan vi inte ha. Det spelar ingen roll att det var sd:s partiledare han uttalade sig om. Detta parti sitter i riksdagen. Vi har en demokrati och partiet är folkvalt vad än generaldirektören tycker om detta.

Enligt regeringsformen ska en generaldirektör vara opartisk och saklig. Hans twitter ligger ute på försäkringskassans sajt under pressrubriken. Så generaldirektören driver en partipolitisk kampanj detta valår. 

Astrid Lindgren som serie
är yttrandefrihet
Här är hans twitter, som ligger uppe på försäkringskassans sajt, där han säger att han ska uttrycka reflektioner och tankar inom försäkringskassans område. Jimmie Åkesson hör väl knappast dit och han har nu krävt att generaldirektören ska avgå. Ifall det inte blir någon reaktion kommer Åkesson att gå vidare med en JO-anmälan och en KU-anmälan. Eliasson är redan JO-anmäld av en privatperson.

Jag tycker att det här visar vilken oerhört svag regering vi har, som inte har byråkratin i sin hand. Och inte ska en byråkrat hålla på så där. Det är märkligt att inte ta i med hårdhandskarna gentemot sådant. Det visar hur långt samhället har vänts upp och ned. Det är svansen som viftar med hunden inte tvärtom som det borde vara. Jimmie Åkesson och sd får en bakvänd makt genom att sådana som generaldirektör Eliasson inte är en mogen vuxen och kan hålla klaffen. Han ska tydligen ta över politiken.

2 kommentarer:

  1. Väldigt bra inlägg! Jag håller med till 100%.

    SvaraRadera
  2. Väl talat! Det bör väl vara en självklarhet att en generaldirektör avstår från sådant trams. Kommer regeringen att hantera liknande twittrande från t ex en domare på samma sätt? Skandal!
    Loffe

    SvaraRadera