måndag 6 januari 2014

Statistik lögnaktigt använd

Genom att räkna på ett nytt sätt försöker mp och fi bevisa att skillnaderna mellan män och kvinnors inkomster har förvärrats sedan 2006. Löneskillnaderna har inte ökat utan minskat mellan kvinnor och män. Så är det. Men nu ska vi räkna alla slantar också inkomster från kapital och från våra försäkringssystem.

Och räknar man så har kvinnor som kollektiv nästan 20 000 mindre i inkomst nu än 2006. En mycket marginell skillnad eftersom det ofta är så att mäns kapitalinkomster också kommer kvinnor till godo. Och att kvinnor kan vårda sina anhöriga beror av att de ofta har män som står för resten av försörjningen. Det är ett val dessa kvinnor gör. Vare sig det handlar om barn eller gamla föräldrar.

Men i mp och fi:s världar ska vi alla stå helt ensamma i världen och klara oss själva. Ingen har gamla föräldrar eller barn att ta hand om. Socialdemokraterna ändrade systemen för alla 1 juli 2003, vilket medförde att jag och andra fick mycket lägre ersättning än förut i sjukförsäkringen och dessutom tvångspensionerades jag år 2006 före valet. Detta drabbade mig, mina barn och min sambo.

Jag och min familj finns därför med i denna ohederliga och lögnaktiga uträkning av kvinnors inkomster. Naturligtvis blev mina inkomster väsentligt lägre - och detta då livslångt - eftersom jag och min familj togs ifrån tiotusentals kronor per år av socialdemokraterna. Och jag var heller inte ensam om detta utan det var ett systemskifte. Men fortfarande har vi inte begripit hur detta skifte gick till. Det finns ingen absolut uppdelning med murar mellan män och kvinnor i den verkliga världen utan bara i mp och fi:s fiktiva och påhittade.

Jag har beskrivit vad som hände under åren 2003-2005 i min utgivna dagbok Ett sekel av tystnad. Kanske dags att uppmärksamma den? Eller måste det till en ny bok för att påtala vad som hände under Göran Perssons regim och hur detta påverkade många kvinnor och män plus deras barn livslångt? Tryck på de blå bokstäverna här intill så får ni läsa om hur det är att vara fattigpensionär. 

4 kommentarer:

 1. Är det egentligen så farligt om män har högre inkomst än kvinnor?Tycker kvinnor att mannen blir mer attraktiv om han har lika eller lägre inkomst än hon har?
  Ann behöver inte svara för alla vet ju hur det ligger till i verkligheten.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det spelar ingen roll vem som tjänar mest pengar i en familj bara den enheten kan försörja sig självt och inte vara totalt beroende av politiker. Du är gammalmodig Svenne! Tack och lov har vi i vår närmaste släkt tillräckligt med pengar än så länge så att vi slipper vara helt beroende av banker eller politiker. Men de senare måste ju ha något att göra så då skapas istället nya fattiga bidragsberoende i vårt land. Trist utveckling!

   Radera
 2. Samma jobb = samma lön. Tja, jag lyckades dock alltid ha högre lön än motsvarande manlig person. Jag förhandlade. Många kvinnor är dåliga förhandlare, de litar på facket. Pensionen däremot är usel för oss som hamnade mellan två system med Perssons fingrar i kassan.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Exakt. Så var det på DN också att kvinnorna hade bättre än männen. Vi pratade med direktörerna. Och själv hade jag hög lön även i 20-årsåldern som sekreterare. Perssons klåfingrighet "lånade" 258 miljarder av oss. Aldrig tillbakabetalt. Och fixade så bankerna fick sitt med 500 procents ränta från Bengt Dennis riksbankschef (s). Folket betalade. Vem annars?

   Radera